Digidexo.com

Medisinsk utstyr for funksjonshemmede

Medisinsk utstyr for funksjonshemmede


Personer med nedsatt funksjonsevne står overfor en myriade av utfordringer som de manøvrere gjennom en verden designet for en sunn og sterk befolkningen. Gjennom bruk av spesielle enheter, men funksjonshemmede kan nyte økt bevegelighet og uavhengighet. Det er et hjelpemiddel for nesten enhver fysisk begrensning, og disse er i stor grad tilgjengelig gjennom medisinske utstyrsleverandører. De fleste helse forsikringsselskaper, inkludert Medicare og Medicaid, gi noen dekning for medisinsk utstyr for funksjonshemmede, fra de enkleste hjelpemiddel til high-tech utstyr.

Stair Lifts

For den personen som bor i et hus med en trapp, blir rammet med en funksjonshemming kan dramatisk begrense tilgangen i hjemmet. En trappeheis tilbyr funksjonshemmede en metode for trygt og komfortabelt tilgang til alle nivåer i en bolig. Disse enhetene har typisk en stol eller stativ som beveger seg opp og ned en trapp på et installert rekkverk.
For brukervennlighet og sikkerhet, kan trappeheiser har svingbare stoler og strøm-folding fotstøtter, og alle kommer standard med bilbelter. De er drevet elektrisk, vanligvis ved en enkel strømledning som plugges inn i en stikkontakt. Trappeheiser gi et rimelig alternativ til dyre boliger heiser og løfteplattformer. De kan også ettermonteres for å imøtekomme en buet trapp, selv om det vil kreve en lengre installasjonsperioden.

Ramper

Ramper at personer i rullestol-bundet personer til å gå inn og ut bygninger og kjøretøyer, eller leder tersklene av døråpninger. Disse ramper kan være permanente eller semi-permanente strukturer festet til en offentlig bygning eller privatbolig eller mindre bærbare enheter som kan brukes der det trengs. Ved valg av en rampe, er det viktig å bestemme hvorvidt det er beregnet for manuell eller elektrisk rullestol, opptatt eller tom. Kontroller vektspesifikasjoner, i tillegg, for å sikre at en bestemt rampe kan bære vekten av rullestolen og funksjonshemmede person.

Personer med bygningen opplevelse kan konstruere tilpassede ramper. Før du bygge eller leie noen andre til å bygge en rullestolrampe for deg, sjekk de Accessibility Guidelines (se Ressurser nedenfor) gjort tilgjengelig av Americans with Disabilities Act å sørge for at nødvendige spesifikasjoner og sikkerhetstiltak blir innarbeidet. En byggetillatelse kan også være nødvendig, avhengig av stat, fylkeskommune eller byen forordninger.

Mobility Scooter

Mobilitet scootere har hatt en betydelig innvirkning på livskvaliteten for personer med ambulerende restriksjoner. Mange funksjonshemmede har fått tilbake sin selvstendighet gjennom bruk av disse elektriske maskiner som lett kan manøvreres i en rekke innstillinger.

Disse medisinske scootere kommer i tre modeller: tre hjul, fire hjul, og kompakte. Hver har et sett med fordeler og ulemper som bør være fullt utforsket før du kjøper for å sikre at modellen som er valgt passer best til behovene til funksjonshemmede person. Kostnaden for disse scootere er relativt lav - et par hundre dollar - og mange forsikring planer vil betale noen del av kjøpesummen.

Løft Stoler

Personer som har begrenset evne til å stå fra sittende stilling eller vice versa vil dra nytte av en heis stol. Disse enhetene sakte løfte en person på bena eller gradvis senke henne til en sittende stilling. Disse stolene kan inneholde to eller flere posisjoner, med enkelte modeller som tilbyr en tilbakelent stilling og ekstra brede sitteplasser.

Selv om de ser ut som en gjennomsnittlig hvilestol, disse spesialiserte seter har fjernkontroller som lett kan betjenes av brukeren. Motorene er bygget inn i stolene, og sikkerhetsfunksjoner beskytte brukeren mot stolen tips overs og folding. Sjekk vekt krav før du kjøper som de fleste heisstoler er designet for å imøtekomme ikke mer over 375 pounds - tyngre personer vil trenge en tilpasset modell.

Hjelpemiddel Computer Technology

Hjelpemiddeldatateknologi bringer verden av datamaskiner til personer med begrensede fysiske, sensoriske og læringsfunksjoner. Adaptive maskinvare kan brukes med datamaskiner for å hjelpe funksjonshemmede med dataprogrammering, tolke data, ved hjelp av et tastatur og mus, sende e-post, og se en dataskjerm. Selv helt blinde personer kan bruke en datamaskin gjennom spesielle skjermleseprogram som overs ikoner, tekst og mer til tale.

Automotive Adaptive Controls

Personer med delvis bevegelseshemninger kan ofte fortsette å kjøre bil med bruk av automotive adaptive enheter. Dette er spesialverktøy som kan bli utstyrt i et kjøretøy for å møte de spesielle behov for de delvis deaktivert driver. For eksempel kan spesielle enheter installeres i et kjøretøy for å tillate en person uten bruk av sine føtter for å bryte og akselerere ved hjelp av håndkontrollene. Skjøte kontroller kan gjøre det lettere å sette en nødsituasjon pause eller slå en nøkkel i tenningen. Det er mange alternativer tilgjengelige for å møte ulike behov og de fleste bilforretninger vil ha informasjon om bestilling og installasjon.

Andre enheter

En funksjonshemming trenger ikke være katastrofale eller permanent for en person å dra nytte av et hjelpemiddel. For eksempel felles erstatnings pasientene trenger ofte gripe verktøy for å hjelpe dem satt på en sokk eller hente en droppet element. Leddgikt lider noen ganger synes det er enklere å åpne dører ved hjelp av en dør knott turner. Utendørs gadgets spesielt utformet for å lette trykket av bøying og kneler gjør det mulig for mange eldre og fysisk begrensede personer til å fortsette hagearbeid. Rekken av tilgjengelig medisinsk utstyr for funksjonshemmede gjør mange til å leve et mer selvstendig liv. Spør din medisinske utstyrsleverandøren for en katalog for å få et godt inntrykk av alt som tilbys.