Digidexo.com

Flu Virus Kjennetegn

Flu Virus Kjennetegn


Influensa (influensa) er en luftveissykdom forårsaket av et virus. Det er fire vanlige typer influensa: sesong, pandemi, avian og svin. Sesonginfluensa er det vanligste viruset blant mennesker og begynner å spre seg i tidlig høst. Spredning kan skape en epidemi, noe som gjør det lettere for folk å kontrakt viruset. Det er mulig å behandle, og de fleste mennesker er berørt av viruset gjenopprette. Imidlertid kan det føre til dødsfall.

Virus Kjennetegn

Viruset cellen er vanligvis sirkelformede, men kan også dannes i form av et rektangel. Hver celle inneholder ribonukleinsyre (RNA) på innsiden, og har pigger på sin ytre lag for beskyttelse. Piggene, som er protein bygger på, er enten hemagglutinin eller neuraminidase. Hemaglutinin pigger la viruset til å feste til en celle for å begynne infeksjonen prosessen, og neuraminidase pigger fungere som en transportmåte for virusceller.

Virus Typer

Det er tre hovedtyper av influensa virus. Type A er den farligste av virus og er funnet i dyr og mennesker. Den type A-virus kan forvandle seg selv til å skape subtyper. Type B-viruset er funnet hovedsakelig i mennesker, og Type C er funnet i både mennesker og dyr, men er en mildere virus enn type A og mindre sannsynlig å skape en pandemi utbrudd.

Virus Symptomer

Det er flere influensa symptomer å se etter for å avgjøre om en person har influensa. En høy feber, muskelsmerter, tretthet og hodepine er noen influensasymptomer. Hoste, sår hals og rennende nese kan også være en indikasjon på at noen har influensa. En helsepersonell kan gi en riktig diagnose.