Digidexo.com

Om Tea Tree Oil

Tea tree olje har vært brukt i mange generasjoner for å behandle ulike medisinske forhold. Vitenskapelige studier har vist at oljen ikke tjene en verdifull medisinsk formål, men bør forholdsregler følges for å unngå komplikasjoner.

Historie

Oppnås tea tree olje fra tea tree, som ble kåret til tea tree fordi lenge siden det ble oppdaget at bladene gjort gode erstatninger for tradisjonelle teblader. Det ble også oppdaget at oljen fra treet gir lindring av mange medisinske tilstander.

Hvordan

I Australia Aboriginal folk bruker tea tree olje for mange formål, inkludert behandling av brannskader, healing kutt og kvitte huden av infeksjonen. Bladene blir knust for å frigjøre olje og deretter bladene er plassert direkte på brannsår, kutt eller infeksjon daglig.
Forskere har funnet ut at oljen i tea tree inneholder terpenoider, som er kjent eliminators av sopp og infeksjon.

Forhold

På grunn av sin naturlige evne til å bekjempe infeksjoner og sopp, er tea tree olje brukes til mange forhold, inkludert men ikke begrenset til fotsopp, trøske, tannproblemer, byller, psoriasis, eksem og soppinfeksjon.
I tillegg er sjampo som inneholder tea tree olje solgt over hele verden til å behandle flass og andre forhold av hodebunnen.

Forskning

Flere studier har blitt gjennomført for å teste pålitelighet og effektivitet av tea tree olje på bestemte vilkår. For fotsopp, ble en kontrollert studie gjort der placebo ble brukt i halvparten av de 158 deltakerne i studien for fotsopp. Etter fire uker ble det fastslått at gruppen bruker den faktiske tea tree olje hadde en betydelig forbedring i deres fotsopp sammenlignet med placebo kolleger.
I den studien hadde mer enn halvparten av deltakerne som fikk tea tree olje deres fotsopp kurert, mens bare 31 prosent i placebogruppen fikk fritak fra av tilstanden.
Ifølge Journal of Medicine, en annen studie undersøkte effekten av tea tree olje på tånegl sopp og fant at som en aktuell medisin brukes to ganger om dagen, tea tree olje var så effektiv som den aktuelle anti fungal medisinering.
En studie med deltakere som hadde akne fant også en betydelig suksessrate når tea tree olje gels ble brukt. Det var en markert reduksjon i mengden av betennelse og flare ups med deltakerne som fikk tea tree olje i forhold til de som fikk placebo gels å bruke. I tillegg deltakerne som fikk tea tree olje gel hadde færre bivirkninger enn en tredje gruppe som ble gitt tradisjonelle aktuelle medisiner å bruke.

Advarsler

Ifølge American Cancer Society, viste en fersk undersøkelse er det noen ganger økt hormonnivåer hos personer som bruker tea tree olje for deres forhold, noe som fikk eksperter til å råde gravide kvinner, ammende kvinner og alle med et hormon sensitiv kreft ikke å bruke tea tree oljeprodukter.
En mild allergisk reaksjon på tea tree olje har også blitt dokumentert, blant annet utslett, rødhet, kløe eller blemmer.
En mer farlig mulig bivirkning av tea tree olje kan oppstå hvis det tas internt. Bivirkningene fra inntak kan inkludere diaré, problemer med immunsystemet eller død.
Fordi tannpasta og munnvann ikke er vanligvis svelges flere bedrifter har produkter inneholdende te-tree olje, som har blitt vist å redusere munnen sopp og andre tannforhold.
ACS advarer også om at det er mulig å overdose på tea tree olje applikasjoner. Symptomer er oppkast, ekstrem tretthet, diaré og tap av koordinasjon. Hvis disse symptomene oppstår, oppsøke lege umiddelbart.