Digidexo.com

Hvordan få bedre søvn om natten

Hvordan få bedre søvn om natten


Har du kaste og slå om natten? Har du bruker mer tid på å se på klokka enn du gjør på innsiden av øyelokkene? I så fall kan du ha et problem med søvn som skal rettes. Søvn er ikke en valgfri aktivitet og er nødvendig for kroppen å lade seg selv etter en hard dag på jobben. Mangel på søvn kan føre til nedsatt konsentrasjon, irritabilitet, nedsatt reaksjonstid og dagtid døsighet. Denne artikkelen vil gi deg tips om hvordan du får bedre søvn om natten.

Bruksanvisning

•  Sørg for at soverommet er innbydende for søvn. Hvis du har problemer med å sove på grunn av belysning, legge mørke gardiner på vinduene. Du kan også prøve en øye-maske for å holde skarpt lys ut. Hvis du har en TV på soverommet, sørg for at den er slått av før sengetid. Øreplugger kan hjelpe stille ut en snorking partner. Tenk om temperaturen på soverommet. Er det for varmt eller for kaldt? I så fall justere temperaturen til et behagelig nivå.

Spis mindre før sengetid. Du kan være i for en lang natt hvis du går å sove på full mage, noe som kan øke sjansene for halsbrann. Prøv å ikke spise innen to og tre timer før sengetid. Begrens bruken av koffein, som kan holde deg våken og varsle lenger enn du måtte ønske. Også, redusere bruk av nikotin før sengetid, da det er et sentralstimulerende og kan holde deg våken om natten.

Bruk sengen kun til søvn og sex. Når du gjør andre oppgaver i sengen, kan det bli vanskelig for deg å tillate deg selv å hvile der.

Dagtid trening kan hjelpe deg å få bedre søvn om natten. Det anbefales at du trener 30 minutter per dag, fem dager per uke. Alle 30 minutter behøver ikke å gjøres på en gang. Ditt valg av trening kan variere. Bare sørg for at du ikke trener nær leggetid. Øvelse øker din kroppstemperatur, som kan hindre god søvn.

Start en sengetid ritual. Gradvis tregere dine aktiviteter før sengetid. Gjør rolige og beroligende aktiviteter som å ta et varmt bad eller lese en bok. Meditasjon eller bønn kan hjelpe deg å slappe av slik at du kan få bedre søvn om natten. Så mye som mulig, prøv å gå til sengs på samme tid hver kveld og komme tett på samme tid hver morgen.

Tips og advarsler

  • Bruk en søvndagbok til å registrere dine søvnvaner.
  • Det er medisinske forhold som hindrer god søvn. Hvis du har prøvd forslagene ovenfor og fortsatt lider av en mangel på søvn, ta kontakt med helsepersonell.