Digidexo.com

Hvordan hjelpe Mental depresjon

Ifølge Mayo Clinic, ca 12 millioner voksne i USA lider av depresjon i et gitt år. Depresjon ikke diskriminerer økonomisk status, rase, kjønn eller alder. Ingen er immune mot risikoen. Hvis du søker behandling, er prognosen for depresjon bra. Depresjon, derimot, har en tendens til å bli verre over tid hvis den forblir ubehandlet.

Bruksanvisning

Planlegge en evaluering med en lege eller mental helse profesjonell for å vurdere symptomene dine.
Noen ganger depresjon er et symptom på en annen tilstand. Bipolar lidelse og værsyke, for eksempel, er to lidelser som deler mange av de samme symptomene med depresjon.

Delta i kognitiv terapi eller psykoterapi økter.
Din lege eller terapeut vil hjelpe deg å identifisere emosjonelle problemer du måtte ha for å hjelpe deg å endre din tenkning, atferd og hvordan du forholder deg til andre, slik at du er i stand til å fungere i en mer sunn måte.

Vurder bruk av reseptbelagte medisiner.
Ifølge Mayo Clinic, mange pasienter svarer ganske godt med en kombinasjon av terapi og medisiner. Det finnes flere typer medisiner som brukes til å behandle depresjon. SSRI, selektive serotoninreopptakshemmere, omfatte medisiner som Zoloft og Prozac. The Mayo Clinic viser også serotonin og noradrenalin reopptakshemmere (SNRI), noradrenalin og dopamin reopptakshemmere (NDRIs), kombinert reopptakshemmere og reseptorblokkere, og tetrasykliske antidepressiva som andre alternativer. Monoaminoksidasehemmere (MAO-hemmere) er ofte en siste valg når annen behandling ikke har virket. MAO-hemmere har en tendens til å ha mer alvorlige bivirkninger. Du trenger en resept fra en lege for disse medikamentene.

Undersøke andre alternativer.
Hvis terapi og medisiner ikke virker, bør du kontakte lege for andre alternativer availble å behandle depresjon. Avhengig av alvorligheten av depresjon, kan også anbefale leger elektrokonvulsiv terapi (ECT). Ifølge Mayo Clinic, passerer ECT elektriske strømmer gjennom hjernen til å utløse et anfall. The Mayo Clinic rapporterer også vagus nerve stimulering (VNS) "bruker elektriske impulser med en kirurgisk implantert pulsgenerator til å påvirke humør sentre i hjernen. FDA godkjent denne behandlingen i juli 2005 for visse tilfeller av alvorlig eller kronisk, behandlingsresistent depresjon. "

Hint

  • Hvordan avgjør dere om du eller noen du kjenner har depresjon? Ta hensyn til symptomer, som varierer fra person til person. Noen mennesker lider av depresjon kan oppleve bare noen få symptomer, mens andre kan lide av mange. Vanlige symptomer inkluderer følelsen av verdiløshet, håpløshet eller tristhet; problemer med å sove eller sover for mye; irritabilitet; rastløshet; tap av interesse for daglige aktiviteter eller hobbyer; gråtetokter; tretthet; generell følelse elendig, men kan ikke fastslå hvorfor; tanker om selvmord; sosial isolasjon; og angst.
  • Hvis venstre ubehandlet, kan depresjon være terminal. Det er en ledende årsak til selvmord. Depresjon kan vare alt fra seks måneder til år. De som sette innsatsen i behandling vanligvis gjenopprette. Etter utvinning, derimot, holde kontakten med din lege og terapeut siden vedlikeholdsbehandling noen ganger er nødvendig for å holde depresjonen kommer tilbake.