Digidexo.com

Hvordan vet jeg om grønnsaker er overmoden

For peak næringsverdi og friskhet, velger grønnsaker som er på topp modenhet. Når en grønnsak blir overmoden, begynner det å miste sine helsebringende fordeler, til slutt råtnende til en grøtaktig vitenskap eksperiment på baksiden av kjøleskapet. Ulike grønnsaker har ulik modenhet egenskaper. Å lære fem generelle tommelfingerregler, samt noen spesifikk av populære grønnsaker, følg disse tipsene.

Hvordan vet jeg om grønnsaker er overmoden

•  Sjekk ut fargen på grønnsak. Ferske grønnsaker bør være fargerike, og bokstavelig talt ser appetittvekkende. Sløvhet av farge betyr vanligvis gamle og overmoden.

Test for limpness. På slike grønnsaker som gulrøtter, brokkoli, asparges, blomkål og selleri, bør vegetabilsk stå stiv med liten eller ingen fleksibilitet som dette betegner skarphet. Det samme gjelder for salatblad. Hvis de ser visnet, bøye, eller droop, de har tørket ut og er definitivt forbi sin beste alder.

Se etter trange topper og hoder. Som noen grønnsaker alder, eller om de blir plukket senere enn de burde være, fortsetter de å modnes. Du vil se slike tegn på over-modenhet i brokkoli og blomkål hvis buketter har begynt å åpne. I asparges, vil spissen begynner å vifte ut. For kål og rosenkål, vil bladene virke løs, ikke tettsittende.

Sjekk for fukt og fasthet. Huden av et vegetabilsk skal være fast og ha en nesten fuktig, selv blankt utseende til den. Berøring bør ikke la et innrykk i huden. Ordene "plumpe" og "fast" blir ofte brukt for å beskrive en grønnsak i sin beste alder. Squashy eller tørr hud betyr grønnsak kommer nedoverbakke.

Se etter alder flekker og myke flekker. Misfarging på grønnsaker vise både blåmerker og områder som begynner å forfalle. For eksempel vil brokkoli vise gulaktige flekker, blomkål brune flekker.

Enkelte populære grønnsaker "fortid prime" egenskaper inkluderer: Paprika: frø skrangle når du shakeCorn: skrelle ser tørr eller brunlig, og kjernene er ikke lenger plumpCucumbers: myke, senket eller innskrumpet spotsPotatoes: brun misfarging, rynker i skinGarlic: innskrumpet og myk

Hint

  • Dobbel bag et kutt løk for å redusere lukten gjennom kjøleskapet.
  • Plasser endene av fersk kjøpt asparges i kaldt vann for å holde dem friske.
  • Forvelle friske grønnsaker og fryse dem for å bevare friskhet og næringsverdi.
  • Legg overmodne grønnsaker til kompost haug eller hagen din avfallsbeholder slik at de blir resirkulert.