Digidexo.com

Om carb telling

Overvåking av inntak av karbohydrater er en viktig faktor for å oppnå en sunn og balansert kosthold. Det er ingen hemmelighet at mesteparten av det daglige matinntaket består av karbohydrater --- de danner bunnen av United States Department of Agriculture næringspyramiden, og den moderne kosthold er stappfulle av dem. Imidlertid kan overdrevent inntak av karbohydrater øke insulinproduksjonen, som karbohydrater omdannes til sukker i kroppen, og kan føre til vektøkning og diabetiske symptomer, slik at overvåking av karbohydrater teller i enhver diett er nødvendig for en sunn livsstil.

Totalt Karbohydrater

Dette er det første tallet som skiller seg ut på ernæring merking, men det kan være misvisende. Den totale karbohydrater teller for en mat består av to klasser av karbohydrater --- "impact" karbohydrater og "non-impact" karbohydrater. Slag karbohydrater, som inkluderer sukker, maissirup og glukose, påvirker blodsukkeret dramatisk, mens ikke-slag karbohydrater, for eksempel løselig fiber, uløselig fiber og sukkeralkohol, har mindre betydning.

Sukker

Kongen av slag karbohydrater, sukker i alle dens mange former, får kroppen til å produsere insulin, som igjen fører til en topp i blod-sukker nivåer. Mengden av sukker i en food er et godt sted å begynne når man teller karbohydrater. De vil normalt bli lagt sammen i en underposisjon under totale karbohydrattellingen på ernæring etiketten. Sukker i mat er snikende og kommer i mange former --- sukker, mais sirup, glukose og fruktose er alle eksempler på hvordan sukker kan være oppført på en ingredienser etiketten.

Fiber

Fiber kommer i to former, oppløselige og uoppløselige. Løselig fiber er så kalt fordi den har evnen til å oppløse i vann, mens uløselige fiber ikke. Den totale fibertelling av mat bidrar til å motvirke sukker, holde blodsukkeret stabilt. På daglig basis, bør kvinner spise minst 20 til 25 gram fiber og menn bør spise minst 30-38 gram. På ernæring etiketter, er begge typer fiber vanligvis oppført i en underposisjon under "Totalt Karbohydrater" i ernæring etiketten.

Sukkeralkohol

Sukkeralkohol blir brukt som et nonimpact søtningsmiddel i stedet for sukker og har liten effekt på kroppens insulinproduksjon. Det er følgelig mye brukt i matvarer som markedsføres som lav-karbohydrat og for diabetikere. Det er vanligvis angitt som en underposisjon av det totale karbohydrat-delen av ernæring etiketten. Mens sukker alkohol har færre kalorier enn standard sukker, er det noen ulemper. Bivirkninger av overdrevent inntak kan inkludere gass, oppblåsthet og diaré.

Beregning Nettoeffekten Karbohydrater

Det endelige antallet karbohydrater tellere bør se etter er summen av konsekvens karbohydrater i en gitt mat, fastsatt ved å trekke den totale nonimpact karbohydrater fra de totale virkningen karbohydrater. En mat med sukker, fiber og sukker alkohol ville ha den totale virkningen karbohydrater telles som følger: sukker minus (fiber pluss sukker alkohol) er lik nettoeffekt karbohydrater. Netto effekt Totalt karbohydrat står for samtlige karbohydrater i kroppen blir behandlingen når maten er fortært.