Digidexo.com

Hva er årsakene til Night svette?

Svette om natten er ikke uvanlig, og ikke nødvendigvis en grunn til alarm. Selv pounding nattesvette, eller svette til det punktet at å skifte klær blir nødvendig, kan utløses av relativt ufarlige tilstander, som for eksempel angst, for mange tepper og overgangsalder.

Mer alvorlige forhold

Mens nattesvette er vanlige og er vanligvis ikke symptomer på en alvorlig medisinsk tilstand, er det noen sykdommer som gjør manifest natt svett som et symptom.
Mer alvorlige medisinske tilstander som kan utløse nattesvette er kreft, infeksjoner, HIV og nervesystemet og hormonsystemet.

Medisiner

Flere medisiner kan forårsake nattesvette som en bivirkning, inkludert de som brukes til å behandle høyt blodtrykk og redusere feber, og antidepressiva. Narkotiske stoffer slik som heroin og alkohol kan også føre til denne tilstanden. Sørg for å fortelle legen din alle de medisiner du tar, inkludert eventuelle over-the counter medisiner og urte produkter.

Medisinske tilstander

De mest vanlige medisinske tilstander forbundet med nattsvette er idiopatisk hyperhidrose, infeksjon og cancer. Ideopathic hyperhidrose er en tilstand av overdreven svetting uten identifiserbare medisinsk årsak. Tuberkulose er en infeksjon som vanligvis forbindes med nattesvette, men andre mulige infeksjonsrelaterte årsaker inkluderer betennelse i hjerteklaffene, betennelse i bein, abscesser og HIV. Den vanligste kreft forbundet med nattesvette er lymfom.

Se en lege

Hvis nattesvette er ledsaget av andre symptomer, se en lege. Tretthet, uforklarlig vekttap, kortpustethet, feber, hoste og leddsmerter kan indikere en mer alvorlig tilstand. Legen din vil ønske å vite hvor lenge du har vært inne nattesvette og hvor alvorlig de er. Moderat svetting om natten kan være forårsaket av angst. Gjennomvåt nattesvette, eller å måtte endre klær flere ganger om natten, kan være mer alvorlig

Diagnostiske spørsmål

Hvis du opplever feber, vil legen din vil vite om de feber kommer og går, som i malaria, eller bo i flere dager med flere dager feber-fri, som i undulant feber. Han vil ønske å vite om du har reist til utlandet, og har muligens vært utsatt for eksotiske infeksjoner. Han vil også ønsker din medisinske historie, inkludert nylige operasjoner, samt din seksuelle historie og narkotikabruk.