Digidexo.com

Hvorfor Ikke noen steder har rent, trygt drikkevann?

Mange steder mangel drikkevann som er trygt for forskjellige grunner. Utrygt drikkevann kan ha mange negative effekter, som for eksempel underernæring og sykdom. Personlige filtre kan være effektive i å eliminere mange av de forurensninger i drikkevann.

Betydning

Utrygt drikkevann kan føre til sykdommer, underernæring og dehydrering. Selv i velstående land, har urenheter i drikkevann blitt funnet å ha uønskede effekter som mannlig sterilitet.

Årsaker

Tredje verden nasjoner mangler teknologi for å opprettholde rent drikkevann, spesielt når motstridende med forurensning. Rikere nasjoner kan også bli offer for forurensning, men kan også ha kompromittert vannkilder fra regelverksbrudd.

Forebygging / løsning

Ved hjelp av en standard vannfilter kan redusere mengden av urenheter som finnes i vann fra springen. Når du bruker en drikkefontene, la vannet renne i noen sekunder før du drikker det.

Misforståelse

En vanlig misforståelse er at flaskevann er tryggere enn vann fra springen. Skyldes først og fremst smutthull i forskriften, ikke kan anses som flaskevann noe tryggere enn vann fra springen. Flaskevann også tar en toll på miljøet.

Fun Fact

Mange land har begynt prosjekter for å etablere trygt drikkevann, enten gjennom underjordiske brønner eller ved å distribuere personlige filtre.