Digidexo.com

The Acid Alkaline Diet

Mens folk flest betaler lite hensyn til pH-balansen i kroppen sin, er pH-nivå en viktig komponent for å opprettholde den generelle helsen. Kosthold er en variabel som kan positivt eller negativt påvirke pH-nivået i kroppen din - i denne forstand, du bokstavelig talt er hva du spiser. I et forsøk på å manipulere syre-base forholdet i kroppen for bedre helse, kan syre-alkalisk kosthold bidra til å få kroppen tilbake på rett spor.

pH og kosthold

I henhold til den pH-skalaen, en pH-stillingen av syv representerer en perfekt balansert pH-nivå, hverken alkaliske eller sure. Ulike væsker i kroppen din har varierende normale pH-verdier. For eksempel, er den normale pH-verdien av humant blod rett rundt 7,41, som er svakt alkalisk. Kontrast dette med urin, som kan variere fra en pH-nivå på 4,5 til 8 - enten surt eller basisk. Matvarer kan kategoriseres som enten surt eller basisk, med en tilsvarende effekt på kroppen din.

Acid Alkaline Theory

Mesteparten av maten du spiser på en dag til dag basis er sure. Kjøtt, fisk, egg, meieriprodukter og korn er alle sure elementer, i henhold til deres representative Pral score, en skala som brukes til å måle graden av surhet eller alkalitet i matvarer. Som disse danner hoveddelen av de fleste individers dietter, kroppene deres er tilsvarende ute av balanse med sin naturlige pH tendens til alkalitet. Acid-Alkaline Diet forsøker å balansere dette ut ved å fremme forbruket av ekstra alkaliske matvarer for å gjenopprette kroppens normale pH-nivå.

Etter Acid-Alkaline Diet

Å følge Acid-alkalisk kosthold må du arbeide for å redusere forbruket av de nevnte matvarekategorier (kjøtt, fisk, egg, meieriprodukter, og korn) og samtidig øke forbruket av alkaliske matvarer. Eksempel alkalisk mat kategoriene omfatter grønnsaker, frukt og nøtter, med de mest alkaliske matvarer blir rosiner og spinat. Derfor bør hvert måltid mens på Acid Alkaline Diet inkluderer et likt antall porsjoner fra syrematvaregrupper og alkalisk mat grupper, med balansen litt tippet mot alkalitet.

Primære fordelen

Å holde kroppen i en syrlig statlige tvinger den til å kompensere for å gjenopprette balansen på egen hånd. Kroppen din gjør dette ved å trekke kalsium fra skjelettet, svekke dem litt i et forsøk på å sikre alkalitet. Ifølge kanadisk ernærings og biokjemi Dr. John berardi, Ph.D., vil balansere dietten resulterer i avslutning av denne prosessen, noe som resulterer i sterkere bein og å unngå utvikling av sykdommer slik som osteoporose.

Hjelpe Benefit

Ifølge Dr. Berardi, kan beholde en alkalisk tilstand i kroppen bidrar til å opprettholde riktig thyroid funksjon, og redusere nivåer av kortisol i kroppen (et stresshormon som kan bidra til fettlagring). I tillegg, inkludert mer frukt og grønnsaker i livet ditt ved å følge Acid Alkaline Diet kan ha andre fordeler, blant annet redusere risikoen for kreft og andre sykdommer, som institusjoner som American Cancer Society har for lengst etablert de gode egenskapene av flere frukter og grønnsaker i å hjelpe til å avverge kreft.