Digidexo.com

Vekttap medisiner History

Vekttap medisiner History


Med en økning i tilgjengelig mat og økt kaloriinntak, begynte fedme til å bli et stort helseproblem i det 20. århundre. Når det kombineres med urealistiske forventninger skapt av reklame og populærkultur, begynte den medisinske industrien til å komme opp med medisiner for å hjelpe folk ned i vekt. Den første vekttap medisinering ble utgitt i 1950.

Amfetamin

Amfetamin, eller hastighet, var den eneste medisinen tilgjengelig for vekttap gjennom 1950 og 1960. Amfetamin ble først utviklet i Tyskland i 1887 brukes i behandling av ulike forhold, blant annet schizofreni, opiatavhengighet, og hodeskader, dens bruk som et vekttap medisiner var en ettertanke. Bruker amfetamin for vekttap ble avviklet på grunn av avhengighet bekymringer og andre medisinske problemer.

Fenfluramin

I 1972, en ny vekttap narkotika, fenfluramin, ble godkjent av US Food and Drug Administration (FDA) for vekttap. I 1997 ble fenfluramin og beslektede stoffer fjernet fra verdensmarkedet på grunn av alvorlige, og noen ganger dødelige, bivirkninger. I noen tilfeller, fenfluramin skadet hjerteklaffer og noen ganger ført til pulmonal hypertensjon.

Dexfenfluramine

Dexenfluramine ble introdusert i det amerikanske markedet i 1996 under merkenavnet Redux. FDA fjernet den fra markedet i 1997 sammen med fenfluramin grunn til lignende helsemessige bekymringer. Dexenfluramine arbeidet ved å hemme opptaket av serotonin, og dermed undertrykker appetitten for karbohydrater.

Phentermine & Fenfluramine

En kombinasjon av fentermin med fenfluramin er en siste innføring som et vekttap hjelpemiddel, til tross for fenfluramin ikke blir godkjent av seg selv som et vekttap medikament. Selv om phentermine har vært tilgjengelig siden 1960-tallet, var dens kombinasjon med fenfluramin som en resept diett hjelpemiddel som ikke er godkjent frem til midten av 1990-tallet. Dette stoffet kombinasjon som fungerer ved å stimulere en rekke signalstoffer og hypothalamus kjertel å undertrykke appetitt.

Sibutramin

Sibutramin er den nyeste stoffet godkjent for vekttap. Selges under merkenavnet Meridia, det fungerer ved å øke signalstoffene noradrenalin og serotonin å undertrykke appetitt. Sibutramin er alltid foreskrevet med en lege anbefalte kaloriredusert diett, og noen ganger et treningsprogram. Selv om bivirkninger er sjeldne, kan de inkludere frysninger, uregelmessig hjerterytme og økt blodtrykk. I noen tilfeller kan Sibutramine forårsake klinisk depresjon.