Digidexo.com

Diett for insulin resistente pasienter

Som fedme nivåer øker over hele verden, er antall personer som er insulinresistente også økende. Insulinresistens er en tilstand også kjent som pre-diabetes, hvor kroppen ikke lenger reagerer på riktig måte til insulin krever stadig økende mengder til å stabilisere seg på riktig blodsukkeret. Mens noen kanskje vurdere en nedgang i full blåst diabetes uunngåelige, kan insulinresistens reverseres hell med tilslutning til en skikkelig diett plan.

Om Insulin

Kroppens viktigste energikilde er glukose eller blodsukker. Glukose dannes i hovedsak gjennom fordøyelse av karbohydrater, med blodsukkernivået blir bestemt av hvor raskt de karbohydrater passere gjennom fordøyelsesprosessen og inn i blodet. Ved avføling av forhøyede blodsukkernivåer, reagerer bukspyttkjertelen ved å produsere insulin, som er et hormon lagring at "bærer" blodsukkeret i muskel og fettceller for energi og lagring. Når blodsukkeret er kronisk forhøyet for en periode av tid, kroppens celler begynner å bli ufølsom for virkningene av insulin, som krever mer og mer for å fjerne glukose fra blodet. Etter hvert celler ikke svarer til insulin helt, noe som resulterer i diabetes.

Reverse Insulin med Diet

Reversere en tilstand av insulinresistens kan oppnås med et riktig kosthold, gjenopprette riktig insulinfølsomhet. Den enkleste måten å gjøre dette på er gjennom en prosess med substitusjon, og erstatte høy glykemisk indeks karbohydrater med lav glykemisk indeks karbohydrater. Glykemisk indeks er en skala som viser hvor raskt spesielt karbohydrater (karbohydrater) er fordøyd, med slow-fordøye karbohydrater som har en ubetydelig innvirkning på blodsukkeret. Holde blodsukkeret lavt og stabilt vil tillate kroppen til å bli mer insulin sensitiv. Så eliminere inntak av bearbeidet mat, sukker og raffinert mel (hvitt mel) karbohydrater fordi de har størst innvirkning på blodsukkeret. Erstatte disse elementene med hele korn, frukt og grønnsaker. Mens insulinresistens ikke vil reversere magisk over natten, bør du merker endringer i blodsukkeret profil innen noen få måneder med bevisst å endre kostholdet ditt.

Andre endringer

Bortsett fra forbruk av lav glykemisk karbohydrater, inkluderer rikelig mengder magre proteiner og sunt fett i kostholdet ditt. Insulinresistens er utløst av fedme, også, så å holde deg på et håndterlig vekt kan bidra vinne kampen mot pre-diabetes. Kvalitet magre proteinkilder inkluderer sjømat, kylling og kalkun, mens sunt fett inneholder olivenolje, oliven, belgfrukter, kokosnøtter og fiskeolje.