Digidexo.com

Hva er fordelene med å spise soya nøtter?

Soya nøtter tilby et alternativ til mer kjent soya matvarer som soyabønner, soyamelk og tofu. Soya nøtter er laget ved å dyppe og steking soyabønner. De kan kjøpes i forskjellige smaker som er laget ved hjelp av ulike blandinger av krydder. Soya nøtter har en tekstur og smak lik peanøtter. De kan også spises som en søt godbit når de er dekket med sjokolade. Det er også mulig å lage din egen soya nøtter hjemme ved bløtlegging, krydder og steking dem i ovnen. Soyaprotein, enten fra soya nøtter eller andre soyaprodukter, har flere helsemessige fordeler. Noen av fordelene ved å spise soya protein blir fremdeles undersøkt, mens andre er godt etablert og støttet opp av FDA.

Plant-Based Protein

Med 11 gram protein i bare ett gram av soya nøtter, de tjener som et alternativ til dyre-baserte proteinkilder. Dette kan være til stor nytte for flere grupper av mennesker som av ulike årsaker ikke kan eller bør ikke spise store mengder kjøtt eller meieriprodukter. For vegetarianere kan få nok protein i kosten være en utfordring. Også for de med kjent hjertesykdom eller høyt kolesterolnivå som trenger protein uten mettet fett og kolesterol, soya nøtter tilby en levedyktig alternativ. Vektløftere kan oppsøke alternative former for protein som soya nøtter å hjelpe dem å bygge muskler. Soya nøtter er en ikke-bedervelige matvarer som lett kan transporteres og trenger ikke å være nedkjølt eller kokt, noe som gjør dem en enkel, protein-pakket alternativet.

Menopause symptomlindring

Soya nøtter inneholder stoffer som kalles isoflavoner. Disse isoflavonene etterligne virkningen av hormonet østrogen, i kroppen. Av denne grunn, de er noen ganger kalt fytoøstrogener, med "phyto" som betyr "plante". Soya nøtter kan dra postmenopausale kvinner som har hetetokter og nattesvette siden disse symptomene er direkte relatert til de fallende nivåer av østrogen i kroppen. I deler av verden hvor soya matvarer er et fast innslag i kosten, kvinnene i disse kulturene er mye mindre sannsynlig å ha hetetokter og nattesvette. Imidlertid er soya matvarer som soya nøtter anbefales ikke for kvinner med kreft som kan påvirkes av østrogennivå. I slike tilfeller kan soya nøtter stimulere veksten av kreftceller.

Kolesterol

Ifølge FDA og National Institutes of Health, kan spise soya matvarer som soya nøtter senke total kolesterol og LDL som er dårlig kolesterol. Mens soya nøtter har den største positive virkning på kolesterolnivåene, kan den også ha en positiv innvirkning på nivåene av andre fettstoffer i blodet slik som triglyserider. FDA har godkjent en spesiell etikett for soya matvarer som inneholder minst 6,25 gram soyaprotein. Etiketten indikerer at maten kan bidra til å senke en kolesterol. De spesifikke deler av soya nøtter som kan handle på kolesterolnivået er daidzein og genistein.

Vitaminer, mineraler og antioksidanter

En unse av soya nøtter inneholder en betydelig del av noen av vitaminer og mineraler som trengs hver dag. En snack av bare to gram av soya nøtter har 26% av vitamin K som trengs hver dag. Vitamin K er viktig for hjertesykdommer og blod funksjonen. Også, som soya mutter snack 28% av folinsyre nødvendig hver dag. Folsyre er et viktig næringsstoff for utvikling av fosteret. Dette gjør soya nøtter en sunn snack for gravide. Omtrent 12% av den mengde jern som trengs hver dag er i den samme to-gram soya mutter snack. Soya nøtter er også en rik kilde til antioksidanter Omega-3 og Omega-6 fettsyrer. Disse stoffene holde kroppens celler sunt ved å hjelpe dem motvirke prosessen med oksidering som skader friske celler.

Fiber

Til slutt, en snack av to gram av soya nøtter har ca 4 gram fiber. Hver person trenger en annen mengde fiber hver dag basert på deres kjønn og alder. En diett rik på fiber fremmer kolon helse, forebygger forstoppelse, og hjelpemidler i vektkontroll. Fiber er den delen av en plante som ikke kan fordøyes. Den legger bulk til avføring som bærer bort oppbygging fra innsiden av kolon. Det gjør også avføring mindre smertefullt og hindrer anstreng ved å gjøre avføringen mykere. Til slutt, fiber hjelpemidler vektkontroll ved å regulere blodsukkeret og hjelper oss til å føle fyldigere lenger. Proteinet i soya nøtter bidrar også til å holde blodsukkeret i å falle ned for lavt for fort som hjelper en person til å vente lenger for å spise mellom måltidene.