Digidexo.com

Matvarer med vitaminer for å lindre leddgikt symptomer

Leddgikt er en smertefull og noen ganger ødeleggende tilstanden involverer vevsskade eller en syk, betent ledd. Kontroll av frie radikaler og oksidanter i kroppen er nøkkelen til å behandle artritt. Et sunt kosthold av antioksidanter som vitamin A, karoten, vitamin C, vitamin E, vitamin D og selen, som alle kan finnes i matvarer, kan bidra til å lindre symptomene på smertefull leddgikt.

Karoten og vitamin A

Karoten er en effektiv antioksidant til å bekjempe frie radikaler og redusere symptomer på leddgikt smerte. Karotener er ofte funnet i oransje og gule grønnsaker som søtpoteter, gresskar, gulrøtter og vinter squash. Gul-oransje frukter som gir en god kilde til karoten inkluderer mango, papaya, aprikos, fersken, honningmelon og andre meloner. Mørke grønne blader, som for eksempel spinat, nepe greener, persille, og blad salat, også inneholder karoten. Legemet får vitamin A fra mat, eller den kan fremstilles ved omdannelse av karotener. Vitamin A finnes i mat kilder som kalkun, melk, egg og lever.

Vitamin C

Vitamin C kan bidra til å forsinke progresjon av artritt symptomer, og har blitt vist å redusere slitasjegikt smerte. Vitamin C finnes i en rekke frukter inkludert guava, grapefrukt, papaya, kiwi, appelsiner, bringebær, ananas, bananer, jordbær og tomater. Grønnsaker inneholder det høyeste beløpet av vitamin C inkluderer asparges, grønne grønnsaker, rosenkål, brokkoli, rød paprika, kål og poteter. Grønn paprika er en annen god kilde til vitamin C - en grønn pepper inneholder mer enn 175 prosent av det daglige behovet. Siden mange av de matvarer som inneholder vitamin C er følsomme for varme, bør disse frukt og grønnsaker skal spises rå eller lett kokte for optimale ytelser.

Vitamin E og selen

Vitamin E er en annen antioksidant som kan styre de frie radikaler som kan skade vev rundt kroppens ledd; det tjener til å stabilisere molekyler i brusken. God mat kilder for vitamin E inkluderer avokado, tørkede svisker, rosenkål, peanøttsmør, grønne bønner, nøtter, frø, helkorn, hvetekim olje og noen vegetabilske oljer. Selen er et mineral med antioksidantegenskaper som gjør vitamin E mer effektive. God mat kilder for selen kan bli funnet i havregryn, laks, tunfisk, østers, reker, sverdfisk, fjærfe, brun ris og hele korn.

Boron og vitamin D

Boron er et spor mineral som bidrar til å regulere kalsium i skjelettet og opprettholde sunne ledd. Boron finnes i bønner, nøtter, mandler, epler, druer, pærer, fersken og grønne grønnsaker. Vitamin D hjelper også med kalsium absorpsjon og kan forsinke symptomer på slitasjegikt. God mat kilder for vitamin D er tilsatt melk, tran, eggeplommer, smør, ost og makrell.

Antioksidanter du kan drikke eller spise

Grønn te har lenge vært kjent for sine kraftige antioksidanter og sykdomsbekjempende krefter. Grønn te er ugjæret og kan også hjelpe leksjon betennelse hos pasienter med revmatoid artritt. Hvit te kommer fra samme plante, og er ugjæret og mindre bearbeidet enn grønn te og inneholder mer antioksidanter. Hvis en kopp te ikke høres tiltalende, kan du få de samme antioksidantegenskaper i en servering av terte kirsebær - en god anti-inflammatorisk mat valg.