Digidexo.com

Hvordan endre en kolostomi bag

Endre en kolostomi bag er mye enklere enn det høres ut. Selv om jobben ikke er glamorøse, alle kan gjøre det. Du kan enten utføre denne oppgaven selv eller be om hjelp fra en partner. Det er to typer av kolostomi- poser: stroppen-on typen og selvklebende type. Typisk er pinne-on typen mer vanlig og lettere å skifte. Det er også mer behagelig å bære. Denne artikkelen forklarer riktig fremgangsmåte for å bruke til å endre en stick-on kolostomi bag.

Hvordan endre en kolostomi bag

•  Vask rundt stomien med en varm såpe fille. Dette er hovedsakelig for hygieniske årsaker, men det hjelper også kolostomi bag feste bedre. For å overholde riktig, må området rundt stomien være ren og tørr.

Shave ca 2 inches rundt stomien. Igjen, dette er for hygieniske årsaker. Skjære imidlertid også avlaster noen av ubehag forårsaket av fjerning av klebevoks posen. Selv om du fortsatt vil føle noen hår trekke, er det mye mindre smertefullt enn ubarbert hår.

Se i boksen som inneholder den nye kolostomi bag for papp hull. Du må størrelsen voks for å passe akkurat din stomi. Dette gjøres med dimensjonering hullene i boksen. Velg en som passer snuggly rundt stomien.

Skjær overflødig voks bort fra enden av posen kolostomi. Bruk papp hullet som veiledning. Du kan bare bruke saks for dette trinnet.

Fjern selvklebende bakside og stikke voks kolostomi bag rundt stomien. Du vil bruke en veldig tynn linje av stomi lim rundt ytterkanten av voks. Dette fungerer som en forsegling for fuktighet. Du ønsker ikke å bruke for mye, men fordi det hindrer voks vedheft. Deretter klemmes fast i åpningen ved bunnen av posen kolostomi. Kolostomi- poser har et hull i bunnen for lettere tømming og rengjøring. Selvfølgelig må dette hullet skal klemmes så innholdet ikke lekke.

Hint

  • Kløende hud under voks på stomien er vanlig. Den beste måten å håndtere dette på er å legge trykk på området. Selv om dette vil ikke helt lindre kløen, det hjelper.
  • Ikke endre kolostomi bag rett etter et måltid. Din magen vil ikke få lov til å trekke tilbake til normal størrelse hvis du holder en kolostomi bag på den når den er utvidet. Dette kan være ubehagelig.