Digidexo.com

Hvordan forklare lærevansker i elementær barn

Hvordan forklare lærevansker i elementær barn


En lærevansker er en nevrologisk lidelse som fører til forskjeller i måten hjernen behandler informasjon. Selv om minst 10 prosent av befolkningen har lærevansker, er det ingen klar definisjon eller kjent årsak, i henhold til Child Development Institute. Dette gjør forståelse lærevansker vanskelig og forklare dem til barna en utfordring. Lær alt du kan om lærevansker og forklare dem til elementære barn åpenlyst på en måte som gir mening for dem.

Hvordan forklare lærevansker i elementær barn

•  Forklar at alle har oppgaver de utfører godt og andre områder der de må jobbe hardere. Gi konkrete eksempler, for eksempel "Sissy lærer historier og sanger fort, men hun har til å praktisere sine tall mye" eller "Jeg kan løpe fort, men jeg har en hard tid etter retninger." Fortell barna at noen som har en lærevansker må jobbe hardere læring noe enn en person som ikke gjør det.

Fortell barna at en lærevansker er ikke noen feil og er noe mennesker er født med, som fregner, blå øyne eller brunt hår. Forklar at en lærevansker er en vanlig lidelse, og har ingenting å gjøre med hvor smart en person er. Forklar at noen med lærevansker har til å bruke forskjellige måter å lære som kan ta lengre tid i begynnelsen.

Forklar at hver person er forskjellig, og hvis alle var det samme, ville det være kjedelig. Påpeke styrker at forskjellige mennesker har og tilby ros for hvert skritt som tas for å utvikle ferdigheter. La barna vite at en lærevansker er ikke en unnskyldning for å gi opp, men en grunn til å prøve hardere å finne den beste måten å lære.

Gi barn eksempler som sammenligner lærevansker med andre problemer. Fortell dem, "Lisa har å besøke øyelegen og briller for å hjelpe henne se. Jamie må gå til ressursen rom for å lære en annen måte å lese." Jo flere eksempler du gir, jo bedre barn se de alle har likheter og forskjeller som er akseptable for andre.