Digidexo.com

Mat som gjør deg feit

Mat som gjør deg feit


Som i 2009, er en tredjedel av USAs voksne befolkningen overvektige. At antallet doblet fra 1980, forårsaker en bevegelse blant helsemyndigheter og allmennheten. Fedme er forbundet med flere sykdommer og kreft som betyr at å opprettholde vekten din er viktig å opprettholde din helse. Vektkontroll er et produkt av trening og riktig kosthold. Her er noen matvarer som du kan unngå eller begrense for å kontrollere vekten din. (Se Referanse 2)

Balanse

Generelt kan ingen spesiell mat gjør deg feit. Du kan spise hva du vil så lenge energiforbruket ditt (kaloriforbrenning) er lik eller høyere enn kaloriinntaket (hva du spiser). Overspising, eller spise mer kalorier enn du forbrenner, vil gjøre deg overvektig uansett hva du spiser. Men det er noen matvarer som vi kan unngå å bedre opprettholde vår vekt og helse.

Høy Calorie

Høy kalori mat når det spises i overkant kan bidra til vektøkning. Noen høyt kalori mat er bra for deg, mens andre ikke er det. Noen eksempler på høy kalori mat som har ernæringsmessig verdi er ikke verdt mye kalorier er kylling pai, tunge sauser (spesielt ost sauser), og kanelboller. Ifølge NutritionData.com, de beste hundre høyt kalori mat er fett og oljer.

Høy Fat

Fettrik mat er ikke bare høy i fett, men de har også en tendens til å være høyere i kalorier. Ett gram protein eller karbohydrater lik 4 kalorier, mens et gram av fett er lik 9 kalorier. Bacon har 31 gram fett for tre skiver og en rack av baby tilbake ribbeina har 65 gram fett. Generelt, kjøtt har mer fett enn de andre matvare kategorier, men meieriprodukter og belgfrukter kan ha høye fettinnhold som gjør oljer.

Tomme kalorier

Ifølge American Heart Association, tomme kalorier er matvarer som har lite eller ingen ernæringsmessige fordeler. Disse kan gjøre deg feit fordi en, trenger du ikke trenger dem. Med mindre du er utsultet og rent trenger kalorier, er det ingen grunn til å konsumere tomme kalorier. Dernest disse matvarene gjør at du føler deg full, men kroppen din er fortsatt mangler næringsstoffer og det betyr at du fortsatt trenger å spise for å få disse næringsstoffene. Eksempler på tomme kalorier er brus, pommes frites og chips, godteri, alkoholholdige drikkevarer, og raffinert korn.

Fast Food

Hvis du teller kalorier, er fast food ikke det beste alternativet. Hvis du finner deg selv i en drive-through, men det er noen matvarer du bør unngå. Først ut er McDonalds Deluxe frokost. Den har 1220 kalorier, med 550 av disse er fra fett. Taco Bell er Fiesta Taco Salad kan virke som et sunt valg, men det har 860 kalorier med 82 gram fett. Bare en av Cinnabon sin Caramel Pecanbon gir deg 1100 kalorier. Den høyeste kalori ting du kan finne på fast food restauranter er Burger King er Triple Whopper med ost. Den har 1230 kalorier. For noen på en 2000 kalori diett, spise dette er over halvparten av sitt kalori behov for dagen.