Digidexo.com

Hvordan beregne Body Fat & Prosent av vekt tapt

Det er to måter å bestemme mengden av kroppsfett du har: body mass index (BMI) og prosentandel av kroppen fett. BMI er standarden som brukes av Verdens helseorganisasjon for å klassifisere voksne som undervektig, overvektig og obese. Den amerikanske marinen og hæren utviklet en prosentandel av kroppen fett formel. Beregning av den prosentvise vekt du har tapt, er imidlertid enkel og krever ingen komplisert formel.

Hvordan beregne Body Fat & Prosent av vekt tapt

•  Beregn din BMI. Måle høyden din, og veie deg. Skriv inn din høyde i fot og inches til en BMI kalkulator. Du vil finne en i Resources. Skriv inn din vekt. Klikk på "Compute BMI." Hvis din BMI er under 18,5 er du undervektig; hvis det er 18,5 til 24,9, er du normal vekt; 25 til 29,9, overvekt; og 30 eller høyere, overvektige.

Beregn kroppen fett prosentpoeng. Se Ressurser for kalkulator. Angi kjønn. Bruke målebånd, måle deg selv på din midje smaleste punkt, og skriv det nummeret. Gjør det samme for midjen din på navlen, hoften bredeste punkt og halsen smaleste punkt. Skriv inn din høyde og vekt, og klikk "Beregn". For kvinner mellom 20 og 40, er 19 til 26 prosent kroppsfett anses god til utmerket. For alderen 40 til 60 år eller eldre, er 23 til 30 prosent god til utmerket. For menn i alderen 20 og 40, 10 til 20 prosent er god til utmerket; for alderen 40 til 60 år eller eldre, er 19 til 23 prosent god til utmerket.

Bruk enkel matematikk for å beregne hvor mange prosent av vekten tapt. Trekk fra din nåværende vekt fra den opprinnelige vekten. Dele resultatet med din opprinnelige vekt. At antallet er lik prosentandel av vekten tapt.

For eksempel, hvis du brukte til å veie 135 pounds og mistet 15 pounds, har du nå vekt 120. 135-120 = 15. 15/135 = 0,11. Hvor mye vekt du har tapt er 11 prosent av den opprinnelige kroppsvekt.

Hint

  • BMI og kroppsfett prosenter er formalistisk, men på ingen måte nøyaktig i hvert tilfelle. BMI kan overvurdere kroppsfett hos idrettsutøvere og andre med muskel bygge, og det kan undervurdere kroppsfett hos eldre mennesker og andre som har mistet muskelmasse.