Digidexo.com

Heat Stroke Informasjon

Heat Stroke Informasjon


Varme slag er den mest alvorlige av de varme-relaterte sykdommer. Betydningen av å forstå de tegn og symptomer, og får umiddelbar behandling bør ikke være minimert. Oppsøke lege umiddelbart hvis heteslag er mistenkt.

Betydning

Heteslag er potensielt livstruende fordi kroppens normale varmekontrollerende mekanismer er overbelastet, ifølge Mayoclinic.com og Centers for Disease Control and Prevention, eller CDC.

Risikofaktorer

De svært unge og eldre har økt risiko for heteslag, som er overvektige mennesker, de som arbeider i varme miljøer og personer som er født med en redusert evne til å svette, forklarer MayoClinic.com. Andre faktorer som påvirker utviklingen av heteslag er dehydrering, alkoholinntak, enkelte medisiner og kardiovaskulære forhold.

Identifikasjon

Kardinalen tegn på heteslag er en økt kroppstemperatur, ofte over 103 grader, forklarer CDC. Ytterligere tegn kan inkludere hud som er varmt og tørt, rask puls, kvalme, svimmelhet, fravær av svette, grunne og rask pust, forvirring eller irritabilitet og bevisstløshet.

Advarsel

Oppsøke lege umiddelbart hvis heteslag er mistenkt. Mayoclinic.com forteller at mens de venter på medisinsk hjelp, flytt personen til et kjøligere eller skyggefullt område. Hvis personen er våken nok til å drikke, gir kule, ikke-koffeinholdige og alkoholfrie væsker.