Digidexo.com

B12-vitamin og vekttap

Vitamin B12 er viktig for en persons generelle trivsel og god helse. Selv om injeksjoner kan være nødvendig for folk som er mangelfull i vitamin B12, er det ingen bevis som viser at vitamin B12-injeksjoner også hjelpe til med vekttap.

Funksjon

Vitamin B12 er nødvendig for kroppens vekst og utvikling. Det bidrar til å skape DNA og bidrar til å produsere og opprettholde røde blodceller og nerveceller. Det hjelper også kroppen prosessen karbohydrater og folsyre.

Source

Vitamin B12 er bundet til proteiner i mat, og finnes i animalske kilder som fisk, kjøtt, fjærkre og meieriprodukter.

Vekttap

Mayo Clinic ernæringsfysiolog Katherine Zeratsky, RD, LD, skriver at ingen vitenskapelige bevis eksisterer som beviser at vitamin B12, i enhver form, hjelper med vekttap. Spekulasjon kan være basert på en 2005 studie som indikerte at folk som tok kosttilskudd ", inkludert vitamin B12, gått opp i vekt saktere over en periode enn gjorde de som tok ingen kosttilskudd 10-år."

Teorier / Spekulasjoner

Den spekulasjon bak vekttap er at vitamin B12, som et protein, forbedrer en persons energi og metabolisme. En mer aktiv person (og noen som får sine anbefalt daglig inntak av alle vitaminer og mineraler) vil trolig miste mer vekt.

Advarsel

Tap av appetitt, og resulterende vekttap kan imidlertid være et symptom av vitamin B12-mangel. Andre symptomer kan være hårtap, depresjon, anemi eller nevrologiske symptomer som forvirring eller demens. Folk som følger en langsiktig vegetarianer eller veganer kosthold er spesielt utsatt for vitamin B12 mangel.