Digidexo.com

Hvordan du best kan absorbere vitamin C-tilskudd

Hvordan du best kan absorbere vitamin C-tilskudd


Vitamin C er et vannløselig vitamin og en antioksidant. I tillegg til å være en utmerket booster immunsystem, er det viktig for sunn ben, hud og tennene, så vel som produksjonen av kollagen. Det er også nødvendig for riktig sårtilheling og for regulering av kolesterolet.

Hvordan du best kan absorbere vitamin C-tilskudd

•  Ta vitamin C i en forestret skjema. Dette skjemaet er absorbert inn i blodet og vev omtrent fire ganger raskere enn vanlig C-vitamin, og kroppen ser ut til å bruke den mer effektivt. Det er også nonacidic, slik at det blir bedre tolerert av de med følsomme mager.

Del dine doser. Hyppigere doser vil levere en kontinuerlig mengde til kroppen din. Høye doser av vitamin C kan forårsake diaré og irritere fordøyelseskanalen; dele doser bidrar til å unngå disse symptomene.

Ta vitamin C med en bioflavonoid kompleks. Dette vil øke absorpsjonen av vitamin C.

Ta vitamin C med vitamin E og A. De jobber sammen, noe som betyr at de er mer effektive når de tas sammen enn når det tas separat.

Slutte å røyke eller kutte ned på sigarettbruk. Røyking tapper kroppen for vitamin C.

Sjekk dine medisiner. Mange kan redusere nivåer av vitamin C i kroppen din. Hvis du tar p-piller, steroider, smertestillende midler eller antidepressiva, kan det hende du må ta mer vitamin C. Diskuter det med din helsepersonell.

Reduser alkoholforbruket hvis du er en tung drikker. Alkohol tapper kroppen for vitamin C.

Hint

  • De beste kosten kilder til vitamin C er sitrusfrukter, bær, grønne grønnsaker og tomater. Urter som er gode kilder inkluderer rødkløver, alfalfa, burdock rot, cayenne, mullein og nesle.
  • Bestemme hvor mye vitamin C for å ta kan være en utfordring, siden litteraturen varierer enormt. Den mest anbefalte dose for friske voksne er 500 til 1000 mg, selv fordi vitamin C er vannløselige, er det ikke-toksisk ved høye doser.
  • Hvis du tar reseptbelagte medisiner, bør du kontakte lege eller apotek før du tar kosttilskudd.