Digidexo.com

Hva er fordelene med DHA vitaminer?

Hva er fordelene med DHA vitaminer?


Dokosaheksaensyre eller DHA, er en omega-3 fett som finnes i overflod i fet fisk, som laks og tunfisk. Blå fin tunfisk er spesielt rik på DHA; Den inneholder fem ganger mer enn andre typer, i henhold til University of Maryland Medical Center. DHA er også funnet i fisk-olje kosttilskudd, sammen med en annen omega-3 fett som kalles EPA. DHA spiller en avgjørende rolle i hjernens utvikling og funksjon, så mange av sine fordeler er knyttet til hjernen helse.

Brain Helse

Fordelene med DHA på hjernen helse ser ut til å forlenge hele levetiden. En studie i "Journal of Nutrition" funnet en link mellom hjernen helse og nivåer av DHA hos middelaldrende voksne. Deltakere med høyere konsentrasjoner av DHA blod scoret bedre på kognitive ytelsestester, ifølge studien. Forskerne fant at verken EPA eller ALA - en annen omega-3 fett - ble knyttet til kognitiv ytelse. Studien ble publisert i juni 2010.

Depresjon Forbedring

Lovende bevis publisert i september 2013 utgaven av tidsskriftet "Lipids" tyder på at DHA kan hjelpe pasienter med depresjon. Forskere som mål å finne ut om endringer i omega-3 fett nivåer etter fiskeolje tilskudd forbedret depresjon. Blod ble tatt fra deltagerne ved baseline og ved 16 uker for å måle fettsyrer. Studien fant at en økning i nivåene av DHA blod førte til en bedring i depresjonsskåre.

Leddgikt Relief

Omega-3 fettsyrer bidra til å redusere betennelse, og det ser ut til å dra nytte av leddgikt pasienter. Forskerne fant at DHA alene - men ikke en kombinasjon av DHA og EPA - reduserer leddgikt alvorlighetsgrad og leddskader i dyremodeller. Disse dataene tyder på at DHA kan være nyttig i å håndtere inflammatorisk leddgikt. Studien ble publisert i desember 2013 utgaven av tidsskriftet "Information Research."

Komme DHA

De fleste amerikanere ikke klarer å få nok omega-3 fettsyrer. Den mengde som benyttes i de fleste studiene er 1000 til 2500 milligram av DHA. Den beste måten å få DHA er fra kostholdet ditt. Spise to til tre porsjoner fet fisk hver uke gir ca 1500 milligram kombinert EPA og DHA per dag. Hvis du har problemer med å konsumere tilstrekkelige mengder av omega-3 fettsyrer, snakk med legen din om kosttilskudd. Fiskeolje kosttilskudd inneholder både DHA og EPA.