Digidexo.com

Besvimelse og influensa hos barn

Besvimelse og influensa hos barn


Influensa, eller influensa, kommer sesong hver vinter. Influensa er svært smittsom og har en tendens til å spre seg svært raskt. Både voksne og barn er utsatt for influensavirus, med barn under fem år er mest utsatt for alvorlige komplikasjoner. Influensa kan gi symptomer som kan føre til et barn å besvime.

Influensa

Influensa er et virus og kommer i tre ulike stammer: Influensa A er den primære verdensomspennende sesong virus; influensa B er den sekundære sesong viruset, men bare rammer små, lokale områder; og influensa C er en Unseasonal stamme av viruset som er sjeldent og kun gir milde symptomer. Influensa primært påvirker luftveiene, og forårsaker symptomer mye som en kraftig forkjølelse.

Besvimelse

Besvimelse, som er et kortvarig tap av bevissthet, vanligvis oppstår fordi det ikke er nok blod å nå hjernen. Dette kan skje for en rekke grunner, slik som å stå i lange perioder av gangen. Influensa forårsaker ekstrem hoste og nysing, noe som kan føre til et barn å besvime hvis de ikke kan slutte å hoste lenge nok til å få igjen pusten. Influensa kan føre til at barn føler seg svak, men bør ikke føre dem til å besvime. Men om lag 5 prosent av barna er egnet til å besvime på grunn av noen underliggende sykdom. En besvimelse passform kan sammenfalle med influensa.

Behandling

Den grunnleggende behandling anbefales for influensa er masse hvile og væsker. Det er viktig å ikke gi et barn med influensa aspirin å lindre feber, da dette kan føre til at Reyes syndrom. Men paracetamol eller ibuprofen er akseptable smertestillende. Som besvimelse er oftest forårsaket av hoste anfall forårsaket av influensa, snakk med legen din om hoste medisiner som kan hjelpe, og er bra for barn å ta mens lider av influensa.

Magen influensa

Noen ganger symptomer som diaré, magesmerter og oppkast er kalt "magen influensa", til tross for ikke å være en influensa i det hele tatt. Ett av symptomene på denne misnamed "magen influensa" er en følelse av svakhet som i ekstreme tilfeller kan føre til besvimelse. Et barn som lider av magen influensa må gjennomgå hard rehydrering, og bør drikke mye væske. Legen din vil avgjøre om de beste væske erstatning drinker for barnet ditt. Hvis magen influensa forårsaker besvimelse fordi det er alvorlig, kan du barnet trenger intravenøs rehydrering.

Betraktninger

Hvis barnet ditt besvimer mens han har influensa, skal du ta ham å se en lege så snart som mulig, da dette kan tyde på at han har et svakt hjerte eller at han faktisk kan ha bakteriell lungebetennelse i stedet for influensa.