Digidexo.com

Strukturen i en Skin Cell

Strukturen i en Skin Cell


Huden er det største organet i menneskekroppen og inneholder fem forskjellige lag av celler. Hvert lag gir kroppen med et bredt utvalg av funksjoner, inkludert beskyttelse mot infeksjon, berøringssans, og opprettholde riktig temperatur for at kroppen skal fungere.

Stratum corneum

Ligger på de ytre deler av huden, stratum corneum, er den eneste delen er synlig for øyet. Det er den tykkeste laget, fungerer som en beskyttelse barriere. Keratin er flettet hele teser celler holde hudens ytre overflaten vanntett.

Stratum Lucidum

Gjennomsiktige stratum lucidum presenterer seg bare i tykke hud områder, slik som fotsålene. Dets forekomst reduserer friksjonen mellom de andre lagene.

Stratum granulosum

Stratum granulosum er preget av cytoplasma materiale. Produksjon og distribusjon av keratin proteiner og lipider. Dette etablerer et forebyggende mot overdreven vanntap eller absorpsjon.

Stratum spinosum

Stand til å gjennomgå mitose, celler som kommer inn i sjiktet spinosum, (vanligvis kjent som den pigg cellelaget) begynner å syntetisere keratin.

Stratum Basale

Basallaget er bunnlaget fornye epidermal celle med halvparten av cellene liggende skille og forlater. De resterende celler deler seg kontinuerlig og fylle basale lag.

Time Frame

Tar to til fire uker, når hele prosessen stratum corneum laget som døde celler. Omsider disse Slough off fra vask.