Digidexo.com

Medisinsk Bruk av linfrø olje

Linfrøolje er et derivat fra lin anlegget og er rik på omega-3 fettsyrer, en viktig del av et sunt kosthold. Linfrøolje, også kalt linolje, har en rekke medisinske anvendelser som oppfattes som naturlige eller alternative behandlinger for en rekke helsemessige forhold. Det kan ta opptil seks uker før du ser de helsemessige fordelene.

Lavere Kolesterol

Linfrøolje og andre kilder til omega-3 fettsyrer kan øke nivået av HDL - det som ofte kalles "gode" kolesterolet - og kan bidra til å senke LDL ("dårlig" kolesterol) nivåer.

Sunt hjerte

Ett av elementene i linfrøolje, kalt alfa-linolensyre (ALA), kan redusere risikoen for hjertesykdom gjennom en rekke faktorer. ALA holder blodårene sunne, holder plater kleber seg sammen og kan også hindre mindre arytmier.

Redusere betennelse

Omega-3 finnes i linfrøolje er en naturlig forekommende anti-inflammatorisk agent. Mennesker som har leddgikt, lupus, psoriasis og inflammatoriske tarmlidelser kan oppleve en reduksjon i betennelse ved å legge linfrø olje til sine dietter.

Skjemaer

Linfrøolje er tilgjengelig som kosttilskudd i to former. Matolje kan brukes som en salat dressing og generell krydder. Soft-gel kapsler er kjøpt på helsekostbutikker.

Dosering

Voksne kan trygt ta opp til 2 ss. linfrø olje eller to soft-gels daglig for medisinsk bruk. Sjekk med legen din før du gir barnet ditt linfrøolje.

Advarsel

Hvis du tar blodfortynnende, kan det ikke være trygt for deg å bruke linfrøolje som behandling for en medisinsk tilstand. Linfrø vil gjøre blodfortynnende medisiner mer effektive, noe som kan være farlig.