Digidexo.com

Myter om Visdomstenner

Myter om Visdomstenner


Visdomstenner, de mystiske jekslene som dukker opp på baksiden av munnen, er gjenstand for mange rykter og myter. Selve navnet, visdomstennene, kan være misvisende i seg selv, fordi visdomstennene har ingenting å gjøre med visdom, og visdom tennene er faktisk kalt tredje jekslene. Men gjennom disse historiene og fabler, har visdomstennene jobbet seg inn i en spesiell plass i våre hjerter og vår munn.

Visdomstennene er meningsløse

En vanlig myte holdt om visdom tenner er at de tjener ingen hensikt. Noen hevder at disse tennene er rett og slett evolusjonære rester fra en tid da mennesker hadde drastisk forskjellige dietter, og nå er det ikke behov for disse tennene. Men studier viser at noen mennesker fortsatt bruke disse tennene for visse grunner. Selv om disse tennene er ikke avgjørende for å spise prosessen, mennesker fortsatt bruke de tredje jekslene å tygge noen matvarer, og slik at de kan være nyttig.

Alle bør få dem fjernet

Sammen med ideen om at visdomstennene er meningsløst, mange mennesker hevder at alle skal ha visdom tennene fjernet tidlig i livet for å hindre dem fra råtnende eller forårsaker tannsykdom. Imidlertid er denne tenkningen utdatert og ikke forenlig med mye aktuell forskning, noe som indikerer at fjerning av visdomstenner kan være farligere enn å forlate tennene i munnen. Tannleger hevder at folk skal fjerne de visdom tenner bare når de begynner å forårsake problemer, men før dette, er det ikke nødvendig å gjennomgå en farlig fjerning prosedyre.

Fjerne dem tidligere er bedre

En annen vanlig myte om visdom tenner er at å fjerne dem i ung alder er mindre smertefullt, fordi nerveender er mindre utviklet og kroppen kan håndtere smerten bedre. Dette er usant. Studier viser at pasienter lider et gjennomsnitt på 2,27 dager med standard ubehag eller funksjonshemming, og dette tallet er konsistent for folk i alle aldre. Så, fjerne visdomstennene i tidlig alder for å hindre smerte er en myte.

Wisdom Teeth Inneholder Wisdom

Kanskje er du avstå fra å fjerne visdomstennene fordi du ønsker å være klok. Dette er også en myte, og stammer fra det faktum at de tredje jekslene oppstå under tenåringsfasen av utviklingen. Visdomstennene kalles visdomstennene fordi de ofte vokse i løpet av den perioden en person er blitt en voksen og utvikle visdom.