Digidexo.com

Hva er Blood sopp?

Hva er noen ganger kalt "blod sopp" er faktisk en rekke kulturer av levende sopp som kan finnes i blodet vårt. Noen av disse "blod" sopp er ikke-patogent, eller ufarlig, slik som Penicillium, i henhold til Journal of Clinical Microbiology. Noen, men er sykdomsfrem sopp, også kjent som "patogener."

Definisjon

Blod sopp, også kjent som sopp sepsis eller en "systemisk fungal infeksjon," i henhold til Anaesthetist nettsted på soppinfeksjoner, er en fungal "kolonisering" som starter i blodstrømmen, men kan spre seg til andre deler av kroppen. Patogene blod sopp er et økende problem i sykehus over hele verden, ifølge en Centers for Disease Control nettside.

Candida albicans

En alvorlig blod sopp patogen er Candida albicans. Ifølge Centers for Disease Control hjemmeside, Candidemia-en tilstand forårsaket av Candida albicans-kan være den fjerde største agenten av samlede blodet infeksjoner i USA

Aspergillus

Lunge aspergillose er forårsaket når den sporer av Aspergillus sopp, en annen patogen, er inhalert, ifølge Anaesthetist nettside. Denne tilstanden kan også utvikle seg til "invasiv aspergillose", som har en høy dødeligheten blant hos risikopasienter.

Hos risikopasienter

De mest utsatte for en blod sopp infeksjon er pasienter som gjennomgår kjemoterapi eller som har hatt en benmargstransplantasjon, pasienter med immunforsvaret er svekket, og pasienter i intensivavdelinger, ifølge CDC nettsted.

Andre patogener

Andre blod sopp patogener inkluderer: Candida parapsilosis, Histoplasmosis, blastomycosis, Cryptococcus neoformans og Coccidioidomycosis, ifølge Anaesthetist nettside.

Diagnose og behandling

En nøyaktig diagnose er viktig med blod sopp, for å få riktig behandling; blod sopp ikke svare på antibiotika og mange typer er også motstandsdyktig mot anti-sopp narkotika. Anti-retrovirus terapi kan bidra til å øke overlevelse sjanser med blod sopp patogener som pulmonal aspergillose, ifølge Anaesthetist hjemmeside.