Digidexo.com

Sukker i blodet

Blodsukkernivåer refererer til mengden av tilstedeværende glucose i et individs blod. Det bør holdes innenfor et normalt målområdet at legen setter for deg. Slik at blodsukkeret til å fjerne seg utenfor disse paramaters kan føre til alvorlige konsekvenser, noen som kan korrigeres bare med hjelp av insulin. Holde nivåer innenfor de rammer vil gi rom for en sunnere livsstil. Det finnes en rekke ting som kan forårsake svingninger i blodsukkernivået, herunder hvilke typer mat konsumert og mosjon.

Overvåking

Det kan bli nødvendig å overvåke blodsukkernivået hvis det er vanskelig å holde seg innenfor området satt av legen din. Du bør sjekke dine nivåer før du trener, så det er ikke tilrådelig å være aktiv når nivåene er for høye eller for lave. Selv om nivået er akseptabelt å begynne å trene, er det lurt å fortsette å kontrollere nivået under og etter trening.

Betraktninger

Faktorer som påvirker blodsukkeret inkluderer mat og alkohol, stress, hormonelle forandringer, sykdom, medisiner og mosjon. Ideelt sett bør du spise omtrent samme mengde karbohydrater til hvert måltid for å holde blodsukkeret på et konsistent nivå. Du bør også prøve å spise omtrent samme mengde mat på samme tid hver dag. Selvfølgelig, er trening viktig for en sunn kropp, men det fører til blodsukkernivået til å slippe. Hvis du lider av høyt blodsukker eller lavt blodsukker, er det lurt å holde en sjekk på dine nivåer gjennom hele treningen. Når du kjemper en sykdom, produserer kroppen hormoner for å hjelpe til med kampen. Disse hormonene kan øke blodsukkernivået, så sørg for å holde blodsukkeret i sjakk. Hormon svingninger som oppstår under menstruasjon eller overgangsalder kan også føre blodsukkernivået til å svinge. I disse tider, kan det være lurt å justere diett eller trening for å holde blodsukkeret i området satt av legen din.

Hyperglykemi

Hyperglykemi er en tilstand hvor unormalt høye nivåer av blod sukkeret er tilstede i kroppen. Noen ganger kan legen sette deg på insulinbehandling for å kontrollere blodsukkeret når det ikke er påvirket av en endring i kosthold og aktivitetsnivå. Symptomene inkluderer gjentatte vannlating, økt tørst og sult som ikke synes å gå bort, dehydrering, vekttap og et fall i energinivå. Symptomene varierer fra mild til alvorlig, og kan føre til døden. Mange ganger er hyperglykemi en forløper til diabetes.

Hypoglykemi

Mange mennesker opplever den "mid-ettermiddagen lavkonjunktur;" en periode av tids flere timer etter lunsj når det blir vanskelig å konsentrere seg på grunn av tretthet, eller eventuelt, manglende evne synes klart. Dette er forårsaket av et fall i blodsukkeret. Når blodsukkeret faller under det normale, er det kjent som hypoglykemi. Det kan komme plutselig og det er vanligvis mild. Spise en snack høy i glukose kan bidra til å lindre symptomer. Hvis venstre ubehandlet, kan det føre til forvirring og besvimelse. Alvorlig hypoglykemi kan føre til komplikasjoner som spenner fra beslag til døden. Hypoglykemi er en svært farlig tilstand. Det er langt verre å ha for lite glukose i blodet enn for mye.

Diabetes

I type 2 eller voksen angrep, diabetes, taper kroppen sin evne til å reagere fullstendig på insulin, forårsaker sukkernivået å holde seg over de sunne parametere. Insulin blir brukt til å bringe nivået ned igjen til et håndterbart nivå. Hvis venstre ubehandlet, kan diabetes føre til alvorlige symptomer fra koma til døden.