Digidexo.com

Hva er årsakene til rosa øye Konjunktivitt?

Rosa øye konjunktivitt er en type øyeinfeksjon. Fordi det er smittsomt, er det vanlig for rosa øye å spre gjennom skoler, spesielt med yngre barn.

Årsaker

Den vanligste årsaken til rosa øyne konjunktivitt er et virus eller en bakterie. I noen tilfeller er rosa øye forårsaket av allergi, men denne formen for tilstanden er mer sjelden og er ikke smittsom.

Funksjoner

Når et virus eller bakterie kommer inn i øyet, fører det betennelse i membranen som linjer øyelokkene og øyeeplene. Dette resulterer i rødhet, kløe, utflod og modig følelse som følger rosa øye.

Metoder for Spread

Konjunktivitt spres gjennom luften eller gjennom kontakt, for eksempel når du berører et element (for eksempel et håndkle, pute eller vev) som brukes av en infisert person, eller når du berører hånden av noen med rosa øye som har infeksjonen på hånd. Når du berører ditt eget øye, introdusere deg virus eller bakterier, og er i faresonen for å utvikle infeksjon.

Risiko

Hvis noen i din husstand utvikler rosa øye, er du på økt risiko for å bli smittet. I tillegg har folk som bruker kontaktlinser er mer sannsynlig enn andre for å utvikle rosa øye fordi de berører deres øyne så ofte, ifølge Mayo Clinic.

Time Frame

Rosa øye er smittsom for 7 til 14 dager etter at de første symptomene på infeksjonen vises, rapporterer Mayo Clinic.