Digidexo.com

Matvarer for å gjenopprette pH-balansen

Potensen av hydrogen eller pH-verdien er nødvendig for den normale funksjon av menneskekroppen. pH-måler surhet eller alkalitet nivåer av en løsning. pH-verdien blir målt på en skala fra 0 (maksimal surhet) til 7 (nøytral) til 14 (maksimal alkalitet). Blodets pH-nivået er normalt svakt alkalisk på 7,4. Ifølge RNWeb, en ubalanse i dette pH-nivå, det være seg acidose eller alkalose, vil sakte drepe celler i kroppen, som kan, over tid, fører til død.

Hvorfor bruke mat som et medium for å gjenopprette pH-balansen?

Dreven surhet av blodet er først og fremst forårsaket av en svært syrlig diett om syrer er også gitt ut når du er i stress. Surhet hindrer stoffskiftet og forårsaker fordøyelsessykdommer. Det fremmer bakterievekst og forårsaker sykdommer. Fedme resultater når fettceller er dannet for å lagre syre. Acidose fører ufordøyd proteiner som fører til allergi. Kroppen begynner å produsere giftstoffer som forårsaker tretthet.

Alkaliske matvarer må brukes for å heve pH-verdier, slik at blodet blir svakt alkalisk. Når assimilert av kroppen de produserer alkalisk i organiske forbindelser som natrium, kalsium og kalium i motsetning til sure matvarer som ved fordøyelse etterlater en rest av sure forbindelser som svovel, klorid eller fosfat.

Åtti prosent av kostholdet ditt bør bestå av basisk mat og bare 20 til 25 prosent bør omfatte sure eller nøytrale matvarer.

Alkaliske matvarer for å inkludere i kostholdet ditt

De mest alkaliske matvarer er grønne grønnsaker og gress hovedsakelig rå seg. Frisk agurk, tomater, brokkoli, squash, gresskar, gulrøtter og avokado vil øke pH-verdier. Foruten å konsumere ferske rå grønnsaker i form av salater kan du innlemme disse grønnsaker i supper og forberede hovedretter av kokt / dampet / bakt / posjert grønnsaker.

Hvitløk, alle ferske spirer, lime, solsikke spirer og alfalfa gress, mandler, hasselnøtter, friske soyabønner og tofu er andre matvarer som kan bidra til å gjenopprette pH-balansen. Tilberede din mat i linfrøolje, rapsolje, kokosolje eller olivenolje er anbefalt som de er alkaliske forming.

Hvete, brun basmati-ris og hirse er alkaliske korn. Grønne gress, inkludert hvete gress og bygg, finnes andre alternativer.

Disse lav-kalori grønne matvarer har anti-bakteriell og anti-sopp egenskaper som kan hjelpe motvirke bakterier fremmende effekter av sure matvarer. Sine næringsstoffer og høyt fiber nære og fornye kroppens celler skadet av syreholdig mat.

Frukt som tørket fiken, rosiner, epler, dadler, svarte strømninger, druer, papaya og kiwi er alkalisk frukt. Sitrusfrukter som sitron, appelsin og lime er i utgangspunktet surt, men etter fordøyelse de danner alkaliske stoff rester.

Det er trygt å bruke søtstoffer og sauser som stevia, ris eller lønnesirup, rå honning og rå sukker som de er alkaliske forming.

Blant meieriprodukter geit melk og ost, soya melk og ost og myse er sunn basisk mat.

Den ikke sure drikker inkluderer urte-te, ingefær te, grønn te, alkalisk ionisert vann og sitron vann. Frisk frukt og grønnsaksjuice naturlig avgifte kroppen og kan oppheve de toksiske slippe effekter av sure matvarer, bedre energinivå.

Sure matvarer som må unngås

All fast food, bearbeidet mat, hermetisk mat, pickles, kunstige søtningsmidler, sort te, kaffe, koffein og alkohol er svært sure og bør unngås.

De fleste korn og korn som pasta, brød, bønner, kaker og kjeks, samt alle varianter av kjøtt er sure. Vanlige sure melkeprodukter som egg, smør, yoghurt, melk og cottage cheese er sure. Slike matvarer kan ikke helt gitt opp som de gir proteiner, essensielle fettsyrer, mineraler og næringsstoffer. Så det er bedre å konsumere dem i moderasjon.