Digidexo.com

Selleri ernæring Guide

Selleri ernæring Guide


Hvis du tror selleri er bare for crunch, tro om igjen. Selv selleri gir en knasende, fargerikt element til potet, egg og pasta salater, det er også fullpakket med næringsstoffer, noen som kan overraske deg.

Kalorier

En kopp (101 g) av hakket selleri gir omtrent 16 kalorier, bestående hovedsakelig karbohydrater, fett og protein med chipping i med 1,5 og 2,8 kalorier, respektivt.

Kostfiber

Inneholder 2 g kostfiber, 1 kopp hakket selleri er en utmerket kilde til grovfôr.

Fett, fettsyrer og kolesterol

Selv selleri inneholder ingen omega-3 fettsyrer og er svært lav i mettet fett og kolesterol, en kopp inneholder 79,8 mg av omega-6 fettsyrer.

Vitaminer og mineraler

En kopp selleri inneholder svært lite vitamin E, men er en utmerket kilde til folat (36,4 mcg) og vitamin A (453 IE), C (3,1 mg) og K (29,6 mcg). Mineraler levert inkluderer vesentlige mengder av kalsium (40,1 mg), magnesium (11,1 mg), fosfor (24.2 mg), kalium (263 mg) og natrium (80,8 mg), samt spormengder av et halvt dusin andre mineraler.

Forskning Note

Ifølge en 23 mai 2008, artikkel i "Sciencedaily," University of Illinois forskere oppdaget at et stoff som kalles "luteolin" funnet i selleri og grønn paprika ser ut til å redusere hjernebetennelse, som er tenkt å spille en rolle i utviklingen av Alzheimers sykdom og andre nevrodegenerative sykdommer.