Digidexo.com

Grunner for små pupiller

Grunner for små pupiller


Det menneskelige øyet er omtrent på størrelse med en bordtennisball og består av flere komponenter, inkludert eleven, som utvider og trekker seg sammen for å kontrollere mengden av lys inn i øyet. Normalt vil elevkontrakter i respons til lys og utvider seg i mørkere forhold for å tillate mer lys inn i øyet. Kontinuerlig elev innsnevring kan indikere en underliggende medisinsk tilstand, for eksempel Horner syndrom, narkotikabruk eller anterior uveitt. Elevene har også blitt mindre med alderen.

Horner syndrom

Horner syndrom er en sjelden tilstand karakterisert ved skade på sympatiske nerver i øyne og ansikt. Tilstanden vanligvis påvirker den ene siden av ansiktet eller ett øye. Symptomer inkluderer pupiller i det berørte øyet, ptose (øvre øyelokk hengende) og redusert svette på den ene siden av ansiktet. Horner syndrom er forårsaket av en underliggende medisinsk problem, for eksempel en cyste på ryggmargen, en rift i slimhinnen i halspulsåren, skade på ryggmargen, hjerneslag, cluster / migrene hodepine eller en svulst. Behandling varierer i overensstemmelse med den underliggende årsaken til tilstanden.

Narkotikabruk

Små pupiller kan indikere bruk av narkotika. Medisiner som benzodiazepiner, opioider og barbiturater all årsak elev innsnevring. Opioider inkluderer reseptbelagte medisiner, for eksempel morfin og heroin, et ulovlig stoff. Tegn på opioidbruk inkluderer små elever, vekttap, langsomme bevegelser og humørsvingninger. Benzodiazepiner er ofte foreskrevet for å lindre angst. Barbiturater, også kalt beroligende midler eller beroligende midler, er foreskrevet for å indusere søvn. Symptomer på barbiturat eller benzodiazepin bruk inkluderer små elever, søvnighet, sløret tale og forvirring.

Anterior Uveitis

Anterior uveitt påvirker foran øyet. Det kan være forårsaket av øyesykdom eller en komplikasjon av andre medisinske tilstander, slik som kreft, røde hunder, inflammatoriske lidelser eller reumatoid artritt. Det kan også være forårsaket av traumer for øyet. Uten behandling kan tilstanden føre til uopprettelig skade og synstap. Ifølge American Optometric Association, symptomer på fremre uveitt inkluderer elev innsnevring, betennelse i øyet og sårhet i øyet. Behandlingen varer i flere dager til flere uker, og består av anti-inflammatoriske medisiner og reseptbelagte øyedråper å strekke elevene.

Aldring

Mange eldre mennesker trenger ekstra lys. Dette skyldes i stor grad virkningen av aldringsprosessen på øynene. Aldringsprosessen kan føre til avtagende pupillstørrelsen; Dette, i sin tur, resulterer i mindre lys å nå netthinnen i et aldrende menneske. Ifølge The Eye Digest, mottar gjennomsnittlig 20-åringens øye ca 6 ganger mer lys enn den gjennomsnittlige 80-åringens.