Digidexo.com

Mulige årsaker til Double Vision

Skjeling

Skjeling er en optisk lidelse som ofte fører til dobbelt syn, eller splitting av et klart bilde til uskarpe doble bilder. Fysiske tegn på skjeling vil vanligvis manifestere seg i tidlig barndom; nøkkelen markør for denne tilstanden er den unaturlige innover og / eller utover dreie i øyet (e) resulterer i to separate foci. Den manglende evne til å fokusere på et enkelt objekt eller i en enkelt retning forårsaker dobbelt syn. Hvis venstre ubehandlet, kan skjeling føre til dårlig dybdesyn og selv blindhet på ett øye. Kirurgi, terapi og korrigerende linser kan brukes separat og i forbindelse med hverandre for å løse skjeling hos personer i alle aldre.

Hodeskader

Selv om mange hodeskader er ikke livstruende, er det en rekke symptomer for å være forsiktig med å oppleve i tilfelle dette traumet. Dobbelt syn kan oppstå umiddelbart etter eller rett etter en hodeskade, uansett hva den opprinnelige årsaken til skaden var (stump kraft, utilsiktet eller selvforskyldt). Lege bør søkes så snart som mulig med utbruddet av dobbelt syn eller noen visuelle problemer etter en hodeskade som dette kan også signalisere alvorlige hjernetraume.

Diabetes

Diabetes er en insulin lidelse som rammer mange systemer i kroppen, inkludert det endokrine, nervøs og sirkulasjons systemer. Selv om andre symptomer på diabetes (for eksempel raske endringer i vekt, appetitt og energi nivå) er mer vanlig, kan dobbelt syn og andre synsproblemer være indikatorer i tillegg. Hvis diabetes er mistenkt som årsak til dobbelt syn eller andre synsproblemer, er det viktig at du får legehjelp så ytterligere skade ikke oppstår. Det bør også bemerkes at hvis diabetes er faktisk den skyldige for dobbel visjon, en optiker bør fortsatt bli konsultert i tillegg til leger som spesialiserer seg i diabetesbehandling.