Digidexo.com

Hvilke vitaminer er bra for øynene?

Selv om å spise en godt balansert kosthold kan bidra til å opprettholde øye helse for mange mennesker, har nyere studier pekt på spesifikke vitaminer, mineraler og andre stoffer som er bra for øynene.

Vitaminer

Vitaminene A, C og E har vist seg å være viktig i øyet helse; vitamin A er viktig for netthinnen, og noen tror vitamin C kan spille en rolle i å forebygge glaukom - selv om det ikke er en kur eller en behandling.

Mineraler

Mineraler som sink er viktig for øye helse ved å redusere risikoen for avansert makuladegenerasjon; selen er også viktig.

Karotenoider

Karotenoider som lutein og zeaxanthin er funnet i store mengder i forskjellige deler av øyet og beskytte øyet mot skade fra frie radikaler og blått lys.

Bioflavonoider

Bioflavonoider er plantesammensetninger som har blitt funnet for å hindre utvikling av grå stær og kan bremse utviklingen av glaukom.

Fatty Acids

Omega-3 fettsyrer som DHA har vist seg å redusere risikoen for aldersrelatert makuladegenerasjon; forbruker mer fisk, nøtter eller olivenolje kan være beskyttende.

Betraktninger

Med disse vitaminer og mineraler, må man sørge for å ikke ta for mye som kan ha negative effekter. En multivitamin supplement er ofte nok; før du starter på noen medisiner, sørg for å oppsøke lege.