Digidexo.com

Definisjon av ryggmargsbrokk occulta

Definisjon av ryggmargsbrokk occulta


Ifølge ryggmargsbrokk Association, er spina bifida "den vanligste permanent invalid fødsel defekt i USA." Tilstanden oppstår når ryggraden til det ufødte barnet ikke lukker ordentlig i løpet av de første månedene av svangerskapet. Minst påtrengende form av denne tilstanden kalles spina bifida occulta, der defekten i ryggraden er dekket av hud. Den vanligste formen for spina bifida occulta sjelden krever behandling.

Størrelse

Omtrent 70.000 voksne amerikanere lever med alvorlig til moderat ryggmargsbrokk. Tilstanden rammer opptil 2000 nye fødsler i USA hvert år. Spina bifida occulta, men kan påvirke opp til 20 prosent av befolkningen, og de som har denne tilstanden kan ikke engang være klar over det.

Identifikasjon

Spina bifida occulta er diagnostisert når det er fastslått at pasienten har minst ett misformet ryggvirvel. Denne tilstand kan ikke bli diagnostisert i det hele tatt fordi tilstanden ikke utgjør det selv utsiden av kroppen, og det er vanligvis ikke noe nerveskader.

Betydning

Tilstanden ofte går udiagnostisert inntil oppdaget av en X-ray i korsryggen for noen annen skade eller tilstand. Begrepet "spina bifida occulta" er ofte brukt til noen misdannelse av vertebra. Hvis tilstanden ikke medfører skade på nervesystemet det er noen ganger referert til som "vertebral fusion defekten" i stedet for ryggmargsbrokk.

Typer

Noen former for spina bifida occulta, som tjoret ryggmarg, fortykket filum Terminale, dermal sinus tarmkanalen og andre, kan skje uten abnormitet til ryggvirvlene og er mer sjelden enn vanlig spina bifida occulta, men disse skjemaene kan påvirke ryggmargen og kan har betydelige konsekvenser for helsen din.

Advarsel

Smerter, svakhet eller nummenhet i ryggen eller beina, kan en endring i hvordan blæren eller tarmer operere eller en hårete patch, fettklump eller misfarging av huden over ryggraden indikerer en nevrologisk problem. Disse symptomene bør ikke ignoreres selv av pasienter med ingen historie med ryggmargsbrokk occulta. En evaluering av en kvalifisert helsearbeider kan avgjøre om disse abnormiteter er en form for ryggmargsbrokk occulta som krever behandling.