Digidexo.com

Anbefalte Vitaminer for et spedbarn

Når det gjelder nyfødte, foreldre bare ønsker hva som er best. Riktig ernæring er viktig for vekst og utvikling av spedbarn. Vitaminer spiller en nøkkelrolle i denne utviklingen, og mens de er ofte funnet i morsmelk eller morsmelkerstatning, er det avgjørende å gi tilstrekkelig vitaminer og kosttilskudd om nødvendig.

Vitaminer

Vitaminer er mikronæringsstoffer, noe som betyr at de ikke gir energi eller kalorier. Likevel, uten vitaminer spedbarn vil ikke vokse skikkelig, og hvis de er vitamin-mangel, kan de bli syke.

Vitaminer i morsmelk

Morsmelk er den beste kilden til vitaminer for en voksende spedbarn, men vitaminene i morsmelk direkte reflekterer mengden av vitaminer mor er å få gjennom kostholdet hennes. Morsmelk gir diende spedbarn med: vitamin A, som er avgjørende for sunne tenner og visjon og vitamin C, som bygger immunitet og forebygger sykdommer som skjørbuk.

Ammende mødre har en tendens til å holde på multivitaminer for å sikre sine barn får tilstrekkelig ernæring.

Vitaminer i Formula

Mens morsmelk er den foretrukne metoden for fôring av dietitians og leger, og tilbyr formel en stor kilde til spedbarnsernæring. Formula gir spedbarn med vitamin D, som bidrar til å hindre rakitt og bygger sterke bein. Vitamin D er ikke tilstrekkelig i morsmelk.

Kosttilskudd

Vanligvis gjør spedbarn ikke trenger kosttilskudd; de får det de trenger for å vokse fra melk eller formel. Imidlertid kan nyfødte gis en injeksjon av vitamin K, som hjelpemidler blodpropp. Barn som ammes er på et høyere risiko for vitamin K-mangel hvis ikke gitt en supplerende skutt ved fødselen.

En vitamin D tilskudd på 200 IE hver dag anbefales for fullammes spedbarn.

Mangler

I noen tilfeller, hvis et spedbarn ikke får riktig ernæring, det være seg kalorier, vitaminer, mineraler eller makronæringsstoffer, kan den voksende baby vanligvis fange opp hvis underernæring ikke har pågått i årevis. Dette kalles innhentingsvekst, og det kan oppnås ved å mate barnet riktig ernæring.

Hvis en baby har vært mangelfull av visse ernæring for en lang periode, kan han aldri komme tilbake på en normal vekstkurve, og dette kan resultere i både fysiske og psykiske problemer.

Vitamin A-mangel kan føre til blindhet. Vitamin C-mangel kan føre til skjørbuk. En utilstrekkelig inntak av vitamin D kan føre til rakitt, en svekkelse og oppmykning av bein.