Digidexo.com

Typer av menneskevirus

Virus er biter av genetisk materiale som kan komme inn i kroppen og ødelegge celler. Noen virus kan passere fra person til person gjennom luften, mens andre er utveksles gjennom kroppsvæsker. Lær om noen av de mer kjente virus her.

Hepatitt

Hepatittvirus infiserer leveren og kommer i en rekke typer med ulike nivåer av alvorlighetsgrad. For eksempel hepatitt A noen ganger krever ingen behandling, mens hepatitt B kan forårsake leverkreft eller leversvikt.

HIV / AIDS

HIV er et virus som påvirker immunsystemet og gjør det vanskeligere for smittede folk til å bekjempe andre sykdommer. Den avanserte stadium av infeksjon kalles AIDS.

Influensa

Kjent som "influensa", influensa symptomer er sjelden alvorlige og kan inkludere tretthet, smerter, kvalme og luftveisproblemer. Årlige vaksiner er tilgjengelige, og Mayo Clinic anbefaler dem for barn, eldre og personer som regelmessig arbeider rundt noen av gruppene.

Herpes

Herpes kan forårsake kløe og blemmer, selv om mange ikke vil oppleve disse symptomene. Ifølge Mayo Clinic, opp til 90 prosent av personer med herpes er ikke klar over at de har det.

Kopper

Den variola viruset forårsaker kopper, som har blitt utryddet hele verden takket være vaksiner. Gjennom store deler av verdens historie, kopper var en ødeleggende sykdom som forårsaket lesjoner og ofte førte til døden.