Digidexo.com

Hvilke typer av ord bør være på et kommunikasjonskort?

Hvilke typer av ord bør være på et kommunikasjonskort?


Kommunikasjons styrene har skrevet ord og bilder som hjelper folk med en kommunikasjonsfunksjon effektivt kommunisere med andre. Bildene og ord generelt henviser til personlige behov, følelsesmessige behov, gjenstander eller aktiviteter, og kan inneholde ord som er felles eller spesifikke for individuelle behov. De brukes i en rekke innstillinger, for eksempel sykehjem, sykehus eller skoler. Eksempler på forhold som fører til kommunikasjonsfunksjon er Parkinsons sykdom, hjerneslag, ventilator avhengighet, hørselstap eller autisme.

Ord for personlige behov

Eksempler på personlige behov, også kjent som dagliglivets aktiviteter, inkluderer dressing, bading, måltider og toalettbesøk. Ord for klesplagg er sokker, sko, underbukser, skjorte, genser, jakke og bukse. For bading, kan ord inneholde dusj, bad, seng bad, vask håret, for varmt, for kaldt og håndkle. Ordene toalett eller bad ville bli brukt til å kommunisere toileting behov. For måltider, ville ord for å kommunisere matbehov inkluderer noe mat eller drikke elementer tilgjengelig for den personen, for eksempel kaffe, snacks, melk eller spaghetti.

Ord for emosjonelle behov

Ord som uttrykker følelsesmessige behov er følelser som glad, trist, sint eller bekymret. De kan også henvise til relasjoner som familie, pastor, ektemann, partner eller datter. Ord om smerte, slik som skarp, kjedelig, skifte stilling eller medisiner, er en viktig del av kommunikasjons styrene for sykehus eller sykehjemspasienter. Disse typer plater vil også inkludere universell 9:59 skala brukes for smertevurdering.

Ord for objekter

Kommunikasjons boards inkluderer gjenstander relevant for den enkelte. For eksempel vil et barn styre ha leker, bøker, TV eller bamse, og en eldre person ville mer sannsynlig bruke ord som walker, pute, avis, høreapparat eller briller.

Ord for Aktiviteter

For å kommunisere om aktiviteter, kan en kommunikasjonskort har ord som gange, søvn, shop, bingo, se på TV eller spille spill. Kommunikasjons styrene vil være tilpasset for å reflektere de aktivitetene som er viktigst for hver enkelt person.