Digidexo.com

Hvordan få vekt etter kjemoterapi

Kjemoterapi er den kjemiske behandlingen brukes til å drepe kreftceller, krympe svulster og kurere visse typer kreft. Selv om det kan være utrolig effektiv og ofte betyr overlevelse for mange mennesker, er det visse bivirkninger å håndtere. Ifølge Chemo Care, kan kjemoterapi enten direkte eller indirekte føre til både vektøkning og vekttap. Vekttap kan oppstå på grunn av en manglende appetitt og dermed mindre å spise; sykdom som diaré, oppkast og kvalme; og dehydrering. Det er flere ting du kan gjøre for å få vekten tilbake etter cellegiftbehandling.

Bruksanvisning

En øvelse. Hvis legen din tillater det, gjøre litt lett å trene som å gå. Brenne kalorier vil faktisk forbedre appetitten. I mellomtiden vil det hjelpe med å sove og humøret. Når appetitten begynner å bli bedre, vil du forbruke mer kalorier og få vekt.

Administrer symptomer på sykdom som forårsaker deg til å spise mindre og gå ned i vekt. Hvis du har diaré, drikke mye vann og spise mer bland matvarer som ikke har mye fiber, som for eksempel ris, pasta og hvitt kjøtt. Unngå fet mat og mat med hele korn og nøtter. Dette vil også bidra til å redusere kvalme og oppkast.

Unngå dehydrering. Øk væskeinntaket. Du kan gjøre dette ved å ta små slurker fordi de er mer sannsynlig å bli tolerert enn mye på en gang. Hvis du føler deg dehydrert, gjør hva du kan for å stoppe minimere oppkast og holde drikking væsker. Unngå koffein og alkohol fordi de vil gjøre deg mer dehydrert. (Ref. 1)

Tips og advarsler

  • Spør legen din om reseptbelagte anti-kvalme medisiner. Disse medikamentene vil hjelpe deg fra følelsen syk, slik at du kan fokusere på sunn spising og drikking.