Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne symptomer på Sleep Apnea

Hvordan gjenkjenne symptomer på Sleep Apnea


Søvnapné, en tilstand der luftveiene blir gjentatte ganger blokkert eller hindret under søvn, påvirker millioner av mennesker hver kveld. Ved å gjenkjenne symptomene på søvnapné, enten du eller en du er glad i, vil du være i stand til å få medisinsk hjelp som er nødvendig.

Bruksanvisning

Gjenkjenne symptomene på Sleep Apnea

Få noen til å observere deg mens du sover, merker om du viser noen av atferd av søvnapné, slik som overdreven snorking og ikke puste i perioder på mer enn ti sekunder, flere ganger per time.

Legg merke til risikofaktorer for søvnapné, som for eksempel å være mann, overvektig og har en hals størrelse i overkant av 16 til 17 inches rundt. Søvnapné kan også være arvelig, så sjekk din familiehistorie. Å ha hjerte eller lungesykdom kan også bidra til søvnapné.

Innse at mange personer med søvnapné blir vekket av sin egen snorking hver natt.

Finn ut mer om søvnapné symptomer ved å besøke nettsteder (se Ressurser nedenfor). Vær oppmerksom på symptomene i løpet av dagen, slik som mangel på energi eller tretthet. Vær også oppmerksom på om du er utsatt for glemsomhet, humørsvingninger eller en redusert interesse for sex.

gjenkjenne forskjellene mellom de mer vanlige formen for søvnapné, kjent som obstruktiv søvnapné, og sentral søvnapné. Obstruktiv søvnapné er forårsaket av en fysisk hindring i luftrøret, slik som overflødig vev eller fett. Sentral søvnapné er forårsaket av signaler i hjernen ikke klarer å forårsake muskler til pusten; det er vanligvis resultatet av en mer alvorlig medisinsk tilstand, for eksempel hjertesykdommer.

Planlegg et besøk med legen din dersom du finner ut at du opplever symptomer på søvnapné.

Vurder om du viser noen av de vanligste symptomene på søvnapné når du våkner opp, for eksempel en tørr eller irritert hals, hodepine, kvelning eller gisper etter luft.

Tips og advarsler

  • Selv om snorking er et symptom på søvnapné, er det viktig å innse at det kan forekomme uten tilstedeværelse av tilstanden.
  • Aldri ignorere søvnapné. Det er en svært alvorlig medisinsk tilstand som kan være svært skadelig eller livstruende.