Digidexo.com

Naturopathic metoder for å håndtere diabetes

Diabetes er en ganske vanlig sykdom der kroppens naturlige evne til å bruke glukose fra mat er kompromittert, som fører til opphopning av glukose i blodet. Hvis blodsukkernivået forblir ukontrollert, kan diabetes føre til en rekke sykdommer og infeksjoner som kan være alvorlige og til og med livstruende. I vestlig medisin, er diabetes oftest behandlet med insulin tilskudd via injeksjon, oral medisin eller insulinpumpebehandling; Men naturopathic og kinesisk medisin byr på et vell av alternative og komplementære behandlinger som er verdt å se nærmere på.

Kosttilskudd

Personer med type 2 diabetes kan finne bruk av kosttilskudd nyttige i å håndtere blodsukkeret og kontrollere symptomer. Ifølge National Institutes of Health (NIH) er det mange, men bare et fåtall har blitt studert i kliniske helseforsøk, og resultatene har vært blandet.

Alpha-lipoic acid (ALA) er en antioksidant som finnes i matvarer som lever, brokkoli, spinat og poteter som har blitt funnet å senke blodsukkernivået ved å hjelpe kroppen bruke insulin. Ifølge NIH, "Noen studier har funnet fordeler, men mer forskning er nødvendig."

Krom er et essensielt spor-mineral som finnes i små mengder i mange matvarer, inkludert kjøtt, hele korn, frukt og også kapselform, som kan bidra til å kontrollere blodsukkernivået. NIH melder at "Resultatene fra denne undersøkelsen har vært blandet. Enkelte forskere har funnet fordeler, men mange av studiene har ikke vært godt utformet. Ekstra høy kvalitet forskning er nødvendig."

Polyfenoler er vanlige antioksidanter som finnes i te, mørk sjokolade og andre matvarer, som muligens kan ha en positiv effekt på kroppens evne til å bruke insulin. "Laboratoriestudier tyder på at EGCG, en polyphenol finnes i grønn te kan beskytte mot hjerte-og karsykdommer og har en gunstig effekt på insulin aktivitet og glukosekontroll. Imidlertid har noen små kliniske studier som studerer EGCG og grønn te hos personer med diabetes ikke vist slike effekter. "

Den beste måten å se om noen av disse kosttilskudd vil fungere for deg er å prøve å legge dem inn i kostholdet ditt over en periode. Hvis du er interessert i å forfølge en naturopathic løpet av behandlingen, er det best å konsultere med en naturopathic lege for å se hvilke av disse behandlingene kan fungere for deg.

Tradisjonell kinesisk medisin

Kinesisk medisin syssels behandlinger som akupunktur, urteterapi, og Qi Gong for å bidra til å regulere blodsukkernivået i kroppen. Ifølge American Diabetes Association, "I motsetning til vestlig medisin, er TCM ikke opptatt av måling og overvåking av blodsukkernivået hos diabetespasienter. Behandlingen er individualisert og rettet mot å vurdere og behandle symptomene som komponerer mønstre av mangel og disharmoni."

Akupunktur har vist seg å normalisere endokrin funksjon, og ADA sier "kliniske og eksperimentelle undersøkelser har vist at akupunktur har en gunstig effekt på å redusere serumglukosenivåer."

Urte-terapi er utformet for å behandle pasienter som dominerende symptomer og har blitt brukt i kinesisk medisin i over 2000 år. Men kliniske data på urte terapi er fortsatt mangelvare, og du bør ta forholdsregler når du velger denne behandlingen banen. ADA advarer: "Avvikling konvensjonelle medisiner i favør av urte formuleringer kan føre til alvorlige komplikasjoner som betydelig hyperglykemi, og kombinere konvensjonelle antidiabetika med urtepreparater uten skikkelig overvåking kan føre til hypoglykemi."

Qi Gong er en meditasjonsteknikk som kombinerer pusteteknikker med bevegelse, med fokus på sinnet-body-tilkobling. ADA sier at "Mens Qigong ikke blir typisk brukt som en viktig behandlingsform for diabetes, er det blitt funnet å være en verdifull tilleggsbehandling for denne tilstanden."