Digidexo.com

Nonfunctioning hypofysetumor

Hypofysen er en liten kjertel på størrelse med en ert. Det er plassert i bunnen av hjernen, hvor den henger fra en tynn stilk festet til hypothalamus, som også inneholder nerver og blodkar. Hypofysen er ansvarlig for å kontrollere mange hormonsystemer i kroppen. Noen ganger kan en svulst utvikler seg i hypofysen. Svulster som gir mulighet for fortsatt hormonproduksjon er kjent som fungerende svulster; de som ikke er nonfunctioning svulster.

Hypofysen

Hypofysen styrer hormoner i kroppen som er ansvarlig for kroppens stoffskifte, fysisk vekst, håndtering stress og kjønnsorgan funksjon (som er gjort i forbindelse med skjoldbruskkjertelen og binyrene samt de kvinnelige eggstokkene og mannlige testiklene).

Svulster i hypofysen

Unormal cellevekst i hypofysen er kjent som en hypofysetumor. Svulster i hypofysen kan være godartet eller kreft. I tillegg kan de bli betraktet som en fungerende hypofysetumor eller et nonfunctioning en. Ifølge National Institute of Health, de er ofte udiagnostisert grunn av sine symptomer blir for lik symptomene på andre sykdommer.

Godartet (Fungerende) svulster i hypofysen

Svulster som er godartet (noncancerous) vanligvis ikke spres til andre deler av kroppen, og de vokser i et sakte tempo. De kan imidlertid fremdeles produsere hormoner og ofte produsere for mange av dem, skaper helseproblemer. Medisinering er noen ganger brukt til å redusere slike hormonproduksjon. Godartede svulster som gjør hormoner er kjent som fungerende svulster.

Nonfunctioning Svulster

Nonfunctioning svulster, derimot, gjør ikke hormoner, men kan forårsake mange symptomer, som kan inkludere synsproblemer, hodepine, oppkast og kvalme. Disse symptomer kan være forårsaket av tumorvekst inne i hjernen, og at vekstens innvirkning på andre hjernefunksjoner (for eksempel syn). I tillegg kan nonfunctioning tumorer forårsake en tilstand kjent som Cushings sykdom, så vel som andre unormale hormonrelaterte sykdommer.

Behandling

Hvis tilstanden er anerkjent fort nok, kan tre behandlingsalternativer vurderes: fjerne svulsten kirurgisk, drepe sine celler med stråling, eller krymper svulsten med medikamentell behandling. Men hvis en nonfunctioning svulsten vokser stort nok til å trykke på carotis, kan det føre til hjerneslag. Hvis det presser for mye på synsnerver, kan det skade synet, og hvis den vokser for stor for hjernen, kan andre alvorlige komplikasjoner oppleves som godt.

Betydning

Ifølge Mayo Clinic, er den eksakte årsaken til svulster i hypofysen ikke kjent, men genetiske forandringer antas å spille noen rolle i deres dannelse. Og mens svulster kan kjøre i familier, arvelige faktorer ikke alltid eksistere.