Digidexo.com

Hvordan håndtere perimenopause

Hvordan håndtere perimenopause


Perimenopause er overgangen til overgangsalderen som kan vare i flere år. I løpet av denne tiden, kroppen begynner et skifte i hormonproduksjon og de klassiske symptomene på overgangsalder begynner å dukke opp, for eksempel endringer i menstruasjonen, humørsvingninger og hetetokter. Perimenopause kan starte så tidlig som på slutten av 30-tallet, men heldigvis er det ikke behøver å være uutholdelig.

Bruksanvisning

•  Snakk med legen din om lavdose p-piller som fortsetter å være den vanligste metoden for å håndtere perimenopause. P-piller hjelpe til å kontrollere hormoner og regulere menstruasjon, i sin tur minske symptomene på perimenopause. Alle former for prevensjon kommer med bivirkninger og kontraindikasjoner, så er det viktig at du grundig diskutere dette alternativet med legen din.

Vurdere lavdose hormon erstatning også, særlig hvis din har å gjøre med alvorlige symptomer på perimenopause. Det finnes mange alternativer for hormonbehandling, hver litt annerledes for deg som enkeltperson. Igjen, diskutere alternativer samt bivirkninger og kontraindikasjoner med legen din.

Inkluder flere fytoøstrogener, eller naturlig forekommende østrogener, i ditt daglige kosthold for å hjelpe takle perimenopause. Linfrø, soya, kløver, klaseormedrue og andre vitaminer all hjelp til å regulere hormonsvingninger; men det er best å snakke med en naturlege eller herbalist om doseringsanbefalinger for deg og din stadium av perimenopause. Fordi noen mennesker er mer følsomme for fytoøstrogener enn andre, kan dette alternativet ta litt prøving og feiling.

Få nok mosjon, som studier har vist at perimenopausal kvinner som trening 30 minutter om dagen, tre eller fire dager i uken opplever en lessening av symptomer. Ikke bare kan utøve hjelpe deg med å administrere tendensen til vektøkning før, under og etter overgangsalderen, vil det hjelpe deg å takle symptomene.

Praksis dyp pusting meditasjoner i minst 15 minutter hver dag, som det har blitt bevist at den enkle handling av dyp pusting kan kutte hetetokter forårsaket av perimenopause med opptil 50 prosent. I tillegg vil økt flyt av oksygen øke energi og redusere tretthet, en annen vanlig symptom.