Digidexo.com

Hva er årsakene til skalldyrallergi?

Hva er årsakene til skalldyrallergi?


En skalldyrallergi kan gjøre deg svært syk eller kan også være livstruende. Hvorfor er noen mennesker så allergisk mot skalldyr, og hva er årsakene til deres reaksjoner?

Årsaker

Hver type skalldyr inneholder en annen type av protein; proteiner i skalldyr føre til at noen menneskers immunforsvar til å frigjøre mer histamin som svar på deres kropp er å se en viss skalldyr som en gift.

Symptomer

Symptomer på skalldyrallergi spenner fra elveblest, eksem og gastrointestinale problemer til rask hjerterytme, rødme i ansikt og hals, problemer med å puste, tungpustethet, et fall i blodtrykket eller alvorlig svimmelhet og kløe, som kan bety anafylaktisk sjokk og kan forårsake død.

Unngå Skalldyr

Lese etiketter og forske skalldyr derivater er nøkkelen til å unngå ingredienser som kan være skjult i matvarer. Eksempler på skalldyr derivater omfatter abalone, hjerteskjell, reker, kamskjell, surimi, hummer, periwinkle og kongesnegl.

Å spise på restauranter

Krysskontaminering, som er når de samme kasseroller eller panner brukes etter å ha blitt brukt til matlaging skalldyr, bærer risikoen for en liten bit av skalldyr protein komme inn i maten; risikoen for at dette skjer i en restaurant er høy. Restauranter kan også gjenbruke olje som har blitt brukt til å lage mat skalldyr, noe som kan være farlig hvis de fleste menyelementer er stekt.

Unngå skalldyr i kosttilskudd

Glucosamine and chondroitin kosttilskudd, primært brukes for leddgikt smerte, vanligvis inneholde skalldyr, som det fremgår på en advarsel på etiketten. Les etikettene nøye, og se etter ikke-skalldyr glukosamin. Hvis det ikke er skalldyr advarsel, ikke anta det er trygt; ringe selskapet og finne ut sikkert før du tar.

Lese etiketter

Lese all merking for setninger som "kan inneholde skalldyr" eller "produsert på utstyr med skalldyr" er nøkkelen til å unngå skalldyr i unlikeliest steder.