Digidexo.com

Tidlige symptomer på astma

Astma er en vanlig tilstand som fører til problemer med å puste. Den finnes i både voksne og barn. Det rammer om lag én av fire personer. Om 44 prosent av alle astmasykehusinnleggelser er barn. Sykdommen forårsaker om lag en fjerdedel av alle akuttmottaket besøk. Astma behandlinger koster totalt ca $ 18 milliarder årlig. Det er viktig å kjenne tegn på astma og søker behandling.

Betydning

Astma er en kronisk sykdom som påvirker en persons pust, lunger og luftveier. Ofte innsiden av en persons puste rør er hovne eller innsnevret på noen måte, noe som gjør det vanskeligere å puste. Det innebærer bronkial luftveiene eller rør av lungene. Mer slimete blir produsert i cellene som linje luftveiene. Resultatene er symptomer som tungpustethet, hoste og åndenød. Astma rammer ca 12-15 millioner amerikanere. Om 5 millioner av disse er barn under 18 år Det er mer vanlig hos personer med allergi eller de som røyker.

Funksjon

De vanligste symptomene på astma er hoste, særlig om natten, kortpustethet, piping, tetthet i brystet, trøtt eller svak under trening, allergier, søvnvansker og smerte. De luftveier av en person med astma er meget følsom og reagerer på forskjellige astma utløser som kjemikalier og støv. Noen felles astma triggere er støv, husholdning kjemikalier, infeksjoner som forkjølelse og influensa, kaldt vær, tobakk og luftforurensning, og selv trening, spesielt hos barn. Barn med tidlige tegn på astma har ofte lignende symptomer for voksne. Disse symptomene legger opp til det som kalles et astmaanfall. Personer som har astma kan gå lange perioder uten et angrep. Det finnes forskjellige grader av astma.

Typer

Det finnes forskjellige typer av astma forårsaket av forskjellige faktorer. En type er treningsindusert astma, som er forårsaket av vanlig fysisk trening. Det er vanlig hos barn som spiller og deltar i aktiv idrett og andre aktiviteter. Angrep forekommer ca 5 til 20 minutter etter trening begynner. Allergier ofte føre til astmaanfall. Slimhinnen i nesen er hoven som med høysnue. Yrkesrelatert astma er forårsaket av arbeidsplassen og hva du kommer i kontakt med. Animal oppdrettere, bønder, lærere, sykepleiere og snekkere ville passe inn i denne kategorien. Nighttime astma oppstår om natten, og er ganske vanlig. Dette er fordi sykdommen påvirkes av søvn / våkne syklus. Natte angrep kan være verre enn om dagen.

Funksjoner

Å diagnostisere astma, vil en lege vurdere din medisinske og slektshistorie. Legen vil være interessert i din historie med pusteproblemer eller noen i familien din. Legen bør gjøre en fysisk undersøkelse og lytte til hjerteslag og pust. Det finnes mange tester som kan utføres for å påvise astma. En type kalles lungefunksjonstester, som vurderer tilstanden til lungene. En populær test i denne kategorien er spirometri. Den måler hvor fort du kan blåse luften ut av lungene dine. Testen ser også om det er hindringer i lungene. Du kan få en medisin før du tar en lungefunksjonstest for å bidra til å åpne opp luftveiene. Mange leger tar røntgenbilder av lungene dine for å ha en god anelse om hva som skjer. Dette hjelper dem gjøre en nøyaktig diagnose.

Forebygging / løsning

Det er mange forskjellige måter å behandle astma. Anti-inflammatoriske legemidler er en de mest brukte metoder. De forebygge astma angrep og arbeidet med å åpne hovne passasjer. De mest brukte medikamentene er kortikosteroider som enten er inhalert, som nesespray og inhalatorer, eller tatt muntlig, som piller. Legen din vil foreskrive den beste for deg etter en undersøkelse og resultater av testing.
Stress er en vanlig utløser astma, så å finne en måte å redusere stress er en praktisk trinn. Trening, som å gå, er en utmerket måte å arbeide av stress. Øv dyp pusting og mekling for avslapning. Common-sense praksis som å få nok søvn og spise sunt hjelper kontrollere stress.