Digidexo.com

Sår Face grunn Sinus Trouble

Sår Face grunn Sinus Trouble


Også kalt akutt bihulebetennelse eller rhinosinusitis, er en bihulebetennelse en ubehagelig tilstand der nesegangene bli betent og hoven. Irritasjonen hemmer normal mucus drenering, noe som kan føre til en opphoping av slim i nesehulene. Ifølge Mayo Clinic, skaper dette overflødig slim en yngleplass for bakterier, og infeksjon holder til ofte de fire sinus regioner, slik at ansiktet føles ømme.

Overkjevens Sinus

Overkjevens bihulene er de største sinus hulrom, bosatt under øynene, rett under kinnbena, og flankerer nesen. Siden drenering åpning for maxillaris bihulene er nær toppen av bihulene, har de ikke renne effektivt og dermed er utsatt for smitte.

Frontal bihulene

Ligger tvers over pannen og over hvert bryn, frontal bihulene ikke er til stede ved fødselen, men utvikle seg i de første årene. Noen mennesker aldri fullt utvikle frontal bihulene. En alvorlig hodepine som blir verre når den lidende legger seg ned kan bety at frontal bihulene er infisert.

Ethmoid Sinus

Ethmoid bihulene lå mellom nesen og øynene. Disse små bihulene kan forårsake smerter rundt øyet hvis de blir smittet, og hvis den forblir ubehandlet, kan føre til abscess rundt øynene.

Sphenoid Sinus

Ligger dypere i skallen og i forhold til templene, sphenoid bihulene ikke helt moden før puberteten. Smerter bak øynene eller pannen ofte tyde på en infeksjon i disse bihulene.

Sinus Pain Relief

Ved mistanke om infeksjon i noen sinus hulrom, prøve å bruke en neti potten for å vanne bihulene. Bruk en nasal saltvann spray for å holde nesehulene fuktig, og plassere en luftfukter på soverommet. Ta over-the-counter ibuprofen å redusere hevelse og betennelse i nesehulene, og drikk rikelig med vann for å tynne slim. Hvis hjemme rettsmidler ikke bedrer symptomene, kontakt lege; en lege kan forskrive antibiotika for å fjerne infeksjonen.