Digidexo.com

Terapi for høy Testosteron hos kvinner

Testosteron er et naturlig forekommende hormon som finnes i overflod i menn. Kvinner har også testosteron i kroppen, noe som krever små doser for å fremme libido og vedlikeholde bein og muskelstyrke. For mye testosteron, men kan føre til problemer, inkludert overskytende ansikts hår, kviser og cyster på eggstokkene. Hvis testosteronnivå er for høyt, kan legen anbefale medisiner, kosttilskudd endringer og hormonbehandling.

Redusere Testosteron med Therapy

Et høyt testosteronnivå kan behandles med urteterapi. En urt som ofte brukes er så Palmetto. Saw Palmetto reduserer ikke testosteron, men det gjør hemme produksjonen av dihydrotestosteron (DHT), et hormon som stimulerer hårvekst på ansikt og ben og tap av hår på hodet. Saw Palmetto er en naturlig forekommende urt som kan tas for å redusere produksjonen og funksjoner av DHT, som igjen kan hjelpe med å holde håret der du vil ha det og holde andre områder fra å utvikle uønsket hår.

Østrogen, en gruppe av kjønnshormoner som produseres i både kvinner og menn, kan brukes til å redusere testosteronnivå. Ved å øke mengden av østrogen vil øke mengden av androgener (mannlige hormoner) som er bundet av proteiner, som i sin tur vil redusere androgen effekt og testosteronproduksjon.

Andre måter å håndtere Testosteron

Ifølge Virginia Hopkins Health Watch, kan kvinner senke sine testosteronnivå etter nøye administrerende maten de spiser. Matvarer som inneholder mye sukker og raffinerte karbohydrater øker mengden glukose i blodet; i sin tur er insulin produksjon stimuleres, som fremmer produksjonen av androgener i eggstokkene. Du kan minimere denne dominoeffekt ved å spise mat som er lav i sukker og raffinerte karbohydrater.

Moderat trening kan også bidra til å holde kroppen i balanse. En livlig 20 minutters gange hver dag er alt som skal til for å øke din helse og forbrenne kalorier.

Husk at visse medisiner, for eksempel anti-convulsants og barbiturater, kan øke testosteronnivået hos kvinner. Hvis du tar noen av disse medikamentene, og du mistenker at de kan være årsaken til høyt testosteronnivå, snakke med legen din om doserings justeringer eller andre alternativer.