Digidexo.com

Hva er en Foot Corn Callus?

En fot mais callus refererer til en kombinasjon av en mais og en callus, eller herdet flekker av hud, som oppstår et eller annet sted på føttene. I de fleste tilfeller er en fot mais callus ikke alvorlige, selv om det kan føre til ubehag.

Identifikasjon

I en fot mais callus, danner en liten del av hard hud en klump og er omgitt av et større område av hard hud et sted på foten din. Den minste delen er kornet, og den større delen er callus.

Årsaker

Foot mais hard hud er forårsaket av friksjon. Den vanligste kilden er dårlig tilpasset sko, men foten unormalt eller måten du går kan også føre foten mais hard hud, ifølge EPodiatry.com.

Symptomer

I tillegg til utseendet av foten mais callus seg selv, kan huden i området av callus føler øm, og det er mulig å oppleve smerter når man trykker ned på kornet. Huden rundt foten mais callus blir ofte eksentrisk, voksaktig eller tørr.

Risiko

Hos pasienter med diabetes, utgjør en fot mais callus en fare for dannelse av et åpent sår som er vanskelig å behandle og utsatt for infeksjon.

Behandling

Hvis foten din mais callus fører til smerte, kan legen være i stand til å trimme den berørte huden eller behandle området med salisylsyre eller antibiotika. Når foten mais calluses gjenta seg på grunn av en misdannelse av foten, kirurgi kan være nødvendig å justere den på bein og hindre fremtidige hendelser, ifølge Mayo Clinic.