Digidexo.com

Den beste måten å behandle forkjølelsessår

Forkjølelsessår er et ubeleilig tilstand forårsaket av en stamme av herpes virus. Det finnes ingen kur, og når den kalde sår er borte, forblir viruset i nervecellene i dvale til et annet angrep oppstår. Behandlinger håndtere symptomene i stedet for å stoppe infeksjonen.

Non-medisinering

En kald sår bør rydde opp innen 7 til 10 dager uten behandling. Husk at det er ingen kur, så noen behandling lindrer bare symptomene og gir lindring. Kalde omslag kan bidra til å redusere smerte og hevelse, men dette er en midlertidig løsning. Andre hjem rettsmidler ved hjelp av vitaminer og kosttilskudd, inkludert lysin og aminosyrer kan ikke bekreftes av forskning. Rådfør deg med lege hvis du er bekymret for hyppighet og varighet av forkjølelsessår utbrudd.

Medisiner

Flere over-the-counter og reseptbelagte legemidler kan bidra til å lindre forkjølelsessår symptomer og varighet. Ifølge Mayo Clinic, kan aktuell lidokain eller benzylalkohol gjenoppleve symptomene. Disse aktuelle bedøvelse er tilgjengelig på drugstores. Ifølge eMedicineHealth, er Abreva den eneste over-the-counter medisiner kjent for å redusere varigheten av forkjølelsessår.

For mer alvorlige tilfeller kan legen forskrive Zovirz eller Denavir. Disse reduserer healing tid, men bare med en halv dag eller så. Oppsøk en anti-viral resept fra legen din hvis du har hyppige utbrudd.

Canker sår

Canker sår er annerledes enn forkjølelsessår, men ofte er forvirret. Forkjølelsessår aktiveres av herpes virus og er svært smittsom; canker sår er sår inne i munnen og er ikke smittsom. Ifølge Medline Plus, den beste måten å behandle canker sår er med en enkel hjemme rette å blande en del hydrogen peroxide med en del vann og dab over sår. Dab melk av Magnesia på canker sår tre til fire ganger daglig.