Digidexo.com

Hvordan jeg sjekke for herpes viruset gjør?

Hvordan jeg sjekke for herpes viruset gjør?


Herpes er en familie av virus som forårsaker blemmer og andre hudlesjoner i hele kroppen. Herpes er generelt klassifisert i to klasser, med den første typen påvirker det øvre legeme og munn, mens den andre type rammer den nedre hoveddel og kjønnsorganene. Herpes er en meget smittsom sykdom som spres gjennom fysisk kontakt, slik som seksuell aktivitet. Mens uhelbredelig, det finnes behandlinger for å kontrollere viruset og gjøre pasienten mer komfortabel under et utbrudd. Hvis du mistenker at du har herpes, ikke forsinkelse i å få en diagnose slik at du ikke uforvarende infisere noen andre.

Hvordan jeg sjekke for herpes viruset gjør?

•  Se etter eventuelle blemmer eller lesjoner i munnen. Herpes 1 ofte forårsaker forkjølelsessår på leppene. De er vanligvis i klynger, og fylt med væske. Etter at de bryte åpne, danner de en skorpe og er svært følsom for berøring.

Undersøk underlivet for noen rødhet, irritasjon eller ødelagt hud. Mens Herpes 2 er oftest assosiert med genital utbrudd, begge stammer av viruset er i stand til å forårsake dem. De sår er lik de som dannes på munn væskefylte klynger som skorpe over gang brutt.

Sjekk alle andre såre områder av kroppen etter tegn på blemmer, rødhet eller betennelse. Mens kjønnsorganene og lepper er de vanligste stedene for herpes blemmer, vil de av og til dannes i andre områder av kroppen, men vanligvis i forbindelse med sår på lepper eller kjønnsorganene.

Se en lege hvis du har noen sår som du mistenker kan være et symptom på herpes. Legen vil kjøre en vattpinne i løpet av de lesjoner for å teste for virus. En blodprøve kan også tas for å se etter herpes antistoffer. Legen vil be deg om din medisinske og seksuelle historie og siste seksualpartnere.